Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 27 януари 2017 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани десет бързи производства и са  регистрирани две престъпления. Разкрито е едно престъпление. Настъпило е едно пътно-транспортно произшествие.

Бързи производства:

На 26.01.2017 г. в РУ - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.235 от НК, срещу Ю.П., на 45г., от с.Шейново, затова че с т.а. "Ситроен Дъмпер" е превозвал около 3 куб.м. дърва за огрев без документи, удостоверяващи произхода им.  Ю. П. е задържан за срок до 24 часа в РУ-Казанлък.

На 26.01.2017 г. в РУ - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.343в , ал.2 от НК, срещу А.К., на 23г., от с.Ясеново, общ. Казанлък, затова че на същата дата е управлявал л.а. "Опел Комбо" без свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение.

На 26.01.2017 г.  в РУ - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б от НК, срещу М.Б., на 26г., от гр. Казанлък, затова че по на бул. "Никола Петков“  в гр. Казанлък, е управлявал л.а. "БМВ" след употреба на наркотично вещество - канабис, установено с техническо средство. М.Б. е задържан за срок до 24 часа в РУ - Казанлък.

На 26.01.2017 г. в сектор „Пътна полиция“, ОДМВР - Стара Загора, е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК, срещу А. А., на 39г., от гр. Стара Загора, затова че на 26.01.2017 г. по ул. "Ген. Столетов", в гр. Стара Загора, е управлявал л.а. "Форд Ескорт" без свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение. Водачът е задържан за срок до 24 ч в Първо РУ.

На 26.01.2017 г., в Първо РУ - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.234в, ал.1 от НК, срещу Н. Г., на 45г., от с. Преславен, затова че  незаконно се е присъединил към електропреносната мрежа. При посещение на място е установено, че към таблото е включен допълнителен кабел, водещ към къщата на лицето, като по този начин изразходваната ел. енергията да не се отчита.

На 26.01.2017г. в Първо РУ - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.234в, ал.1 от НК, срещу 31-годишната М.М. от с. Братя Кунчеви, затова че незаконно се е присъединила към електропреносната мрежа. При посещение на място е установено, че към таблото е включен допълнителен кабел, водещ към къщата на лицето, като по този начин изразходваната ел. енергията да не се отчита.

На 26.01.2017 год., в Първо РУ - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК, срещу М. М., на 18г., от гр.Стара Загора, затова че  по ул."Родопи", в гр.Стара Загора, е управлявал л.а. "Рено", след употреба на наркотично вещество  - канабис, установено с техническо средство.

На 26.01.2017 г. във Второ РУ - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.5, ал.3, т.1, чл.150 и чл.140, ал.1 от ЗДВП, срещу Т.Т., на 48г., от.гр. Стара Загора, затова че на същата дата, по пътя между с.Лозен и с.Сулица, е управлявал мотоциклет "Юпитер" без регистрационни номера и  след употреба на алкохол с концентрация 2,55 промила в издишания въздух, установено с техническо средство.  Т. Т. е задържан във Второ РУ - Стара Загора за срок до 24 часа.

На 26.01.2017 г. във Второ РУ - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК, срещу Т. Т., на 25г., от гр.Стара Загора, затова че на същата дата, по ул."Отец Паисий",  в гр. Стара Загора, е управлявал  л.а „Инфинити“ след употреба на наркотични вещества - метамфетамин и канабис, установено с техническо средство. Водачът е задържан във Второ РУ - Стара Загора за срок до 24 часа.

На 26.01.2017 г. във Второ РУ - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б от НК,  срещу Г.Г., на 37г. от гр.Стара Загора, затова че на същата дата, по ул.,"Ген. Иван Пашинов",  в гр. Стара Загора, е управлявал л.а. „Фолксваген Бора“ след употреба на наркотични вещества - амфетамин, метамфетамин и канабис, установено с техническо средство. Водачът е задържан във Второ РУ - Стара Загора за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:

В бюлетин № 23/23.01.2017 г. на ОДМВР - Стара Загора са отразени множество кражби на акумулатори и CD плейъри от леки автомобили, паркирани в гр. Стара Загора, на ул. "Д-р Т. Стоянович", ул. "Армейска" и в района на Тракийски университет. От проведените оперативно-издирвтелни мероприятия са установени извършителите на кражбите – Й.З, на 30 г., и П.Р. на 43г., от гр. Чирпан. Намерени са и са иззети част от инкриминираните вещи - 7 бр. акумулатори за леки автомобили и CD плейър. Лицата са задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране на цялата им престъпна дейност продължава.

По-характерни престъпления:

На 25.01.2017 г. в гр. Раднево, във връзка с провеждано разследване по досъдебно производство за престъпление по чл.209, ал.1 от НК, са проведени  процесуално-следствени действия - претърсване и изземване в дома на З. Г., на 30 г., от гр. Раднево и във фитнес зала в гр. Раднево. Намерено е и е иззето жълто кристалообразно вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е метамфетамин, 0,65 гр. З.Г. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 24.01.2017г., от служители при Второ РУ - Стара Загора са извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, в апартамент, намиращ се на ул. "Кольо Ганчев" в гр. Стара Загора, обитаван от 28 годишната Р.Д. Открити са и са иззети два стъклени капака със засъхнало по тях вещество, ел. везна със засъхнало по нея вещество, две пластмасови кутийки и две торбички, съдържащи кристалообразно вещество, стъклена колба и др. При извършените до момента експертизи на част от иззетите веществата е установено, че същите са метамфетамин, с общо тегло – 0,33 гр. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а от НК. Р. Д. е задържана във Второ РУ - Стара Загора за срок до 24 ч. Работата по случая продължава.

Пътно-транспортни произшествия:

На 26.01.2017 г., в гр. Казанлък, от уширение на пътното платно, намиращо се южно от първокласен път І-5, до бензиностанция "Лукоил", в посока изток, се е движил л.а."Рено Канго", управляван от 70 годишен мъж, от гр.Казанлък. При включване в активните ленти, същият извършил маневра „завиване в обратна посока“, без да пропусне движещият се в посока запад - изток влекач "Ивеко", с прикачено към него полуремарке, управляван от 56-годишен мъж от гр. Русе, който го блъска. В резултат на удара водачът на л.а."Рено Канго",  е получил контузно-разкъсна рана на тила и комоцио. Настанен е за наблюдение в МБАЛ -Казанлък, без опасност за живота. Нанесени са значителни материални щети и по двата автомобила. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила и за двамата водачи. В РУ -  Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343, ал.1, б от НК.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: