Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 26 януари 2017 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани четири бързи производства и е регистрирано едно престъпление. Разкрито е едно престъпление. Настъпило е едно пътно-транспортно произшествие със смъртен случай.

Бързи производства:

На 25.01.2017 г. в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу Й. Д, на 33г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата по  ул."Промишлена" в гр. Стара Загора, е управлявал л.а."Фолксваген Пасат"  без свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение. Водачът е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ -  Стара Загора. 

На 25.01.2017 г., в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу И. И., на 35г., от гр. Раднево, Същият в гр. Стара Загора, по бул. "Св. Патриарх Евтимий", е управлявал л.а. "Хонда" с несъобразена скорост, при което е изгубил контрол над автомобила, който се е блъснал в л.а. "Ауди Q7", управляван от 36-годишен мъж от гр. Кнежа, обл. Плевен.  В резултат на настъпилото ПТП са причинени имуществени вреди по двата автомобила. И. И. е  тестван за алкохол с техническо средство, което е отчело концентрация на алкохол 1,66 промила в издишания въздух. Задържан е за срок до 24 часа в Първо РУ  -  Стара Загора.

На 25.01.2017г. в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР -  Стара Загора е образувано бързо производство по чл.343в ал.2 от НК срещу И. И., на 25г., от гр. Стара Загора, затова че на 24.01.2017г. в гр. Стара Загора, на кръстовището на бул."Цар Симеон Велики" и ул."Княз Александър Батенберг“, е управлявал л.а. "Форд" без свидетелство за управление на МПС, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение.

На 25.01.2017 г. във Второ РУ - Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б от НК срещу А. Г., на 25г., от гр.Стара Загора, затова че в гр. Стара Загора, на ул. "Витоша", е управлявал л.а."Мерцедес" след употреба на наркотично вещество – метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ - Стара Загора.

Разкрити престъпления:

В бюлетин №24/24.01.2017 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразен опит за палеж на къща, намираща се в гр. Стара Загора, на ул. "Капитан Райчо Николов", за което в Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство. На 25.01.2017 г. е установен извършителят на деянието - Л. Х., на 19 г., от гр. Стара Загора. На лицето е повдигнато  обвинение за извършено престъпление по чл.330, вр. чл.18 от НК и от РП - Стара Загора му е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок от 72 ч.

По-характерни престъпления:

На 25.01.2017г. в РУ - Гълъбово е получено съобщение от жител на с. Обручище, общ. Гълъбово, че на около 150 метра северно от центъра на селото са отрязани дървета от вида  акация, около 1 кубичен метър, общинска собственост. По случая в РУ - Гълъбово е образувано досъдебно производство по чл.195 от НК. Работата по случая продължава.

Пътно-транспортни произшествия:

На 25.01.2017 г., на път IV-66624, до с. Розово, общ. Казанлък, в посока север, се е движил л.а. ''Ауди А4“, управляван от А.М., на 18 г., от с. Кънчево, общ. Казанлък.  На разклона с път IV-50042, при движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол над  автомобила, който навлиза в лентата за насрещно движение и блъска намиращите се до пътя пешеходци: 40-годишна жена и 46-годишен мъж от гр. Казанлък. Мъжът е починал на място. Жената е откарана във ФСМП – Казанлък с фрактури на двата крака, фрактура на лява предмишница и преплъзване на шийни прешлени. По-късно е транспортирана в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота.

Водачът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите са отрицателни. Задържан за срок до 24 часа в РУ - Казанлък. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 4 от НК.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: