Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 20 декември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо производство. Разкрити са две престъпления и е регистрирано едно престъпление. Настъпило е едно пътно-транспортно произшествие.

Бързи производства:

На 19 декември е образувано бързо производство по описа на Второ РУ - Стара Загора, срещу А.М., на 37г. от с.Братя Кунчеви, затова че на същата дата по ул.''Кап. Пeткo Войвода'' в гр.Стара Загора е управлявал л.а. "Ягуар" под въздействието на наркотично вещество - метамфетамин, установено с техническо средство.

Разкрити престъпления:

На 15.12.2016 г. от служители на РУ – Раднево, Сектор ПКП и група СПС при ОДМВР – Стара Загора, Първо и Второ РУ – Стара Загора, със съдействието на служители на РУ – Нова Загора и РУ – Елхово, под наблюдението на Окръжна прокуратура - Стара Загора, беше проведена специализирана полицейска операция за противодействия на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на община Раднево и Област – Стара Загора. В хода на операцията са извършени множество процесуално-следствени действия – разпити на свидетели; лични обиски на лица; претърсвания и изземвания на 7 адреса, намиращи се на територията на гр. Раднево, с. Пет могили, общ. Нова Загора и с. Раздел, общ. Елхово. Намерени са и са иззети общо 4,26 кг. марихуана и 13,72 гр. синтетичен наркотик – метамфетамин, както и множество други вещи и предмети, съотносими към извършвана престъпна дейност по производство и разпространение на наркотични вещества. При извършено претърсване и изземване в къща в с. Раздел, общ. Елхово, обособена като лаборатория за производство на наркотици, са намерени и иззети множество съдове - колби, пипети, термометър, хладник и различни и химически вещества - прекурсори за производство на синтетични наркотични вещества - червен фосфор, йод на кристали, солна киселина, сярна киселина, азотна киселина, толуол и др., както и 2 съда, съдържащи сухо, жълтеникаво вещество, което е в процес на изследване. По случая в РУ – Раднево е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. Като съпричастни към извършваната престъпна дейност са задържани Р. В. на  39 г., криминално проявен и осъждан, Г. П., на 37 г., криминално проявен осъждан, Б. П., на 33 г., П. П., на 36 г., и С. С., на 26 г., без регистрирани до момента криминални прояви, всички от гр. Раднево.

На 18.12.2016 г. от ОС – Стара Загора на Г. П., П. П. и С. С. е наложена постоянна мярка за неотклонение ”Задържане под стража”, на Р. В. e наложена мярка за неотклонение “Парична гаранция” в размер на 5000 лв., а на Б.П, мярка за неотклонение “Домашен арест”. Работата по доказване на престъпната дейност на лицата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

В бюлетин № 354/2016 г. на ОДМВР -  Стара Загора е отразена кражба на части от агрегат, намиращ се гараж в района на МБАЛ – Гълъбово, за което в РУ – Гълъбово е образувано досъдебно производство. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на престъплението са двама малолетни и трима  непълнолетни младежи, всички от гр.Гълъбово. Единият от извършителите е задържан в РУ - Гълъбово за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления:

На 19 декември в Първо РУ - Стара Загора е получено съобщение от 76-годишен мъж от гр.Стара Загора, затова че около 15.00ч. на същата дата на ул."Веселин Ханчев", непознато за него лице е бръкнало в джоба на якето му и извършило кражба на портфейл, съдържащ сумата от 120 лева. В Първо РУ - Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 194, ал. 1 от НК.

Пътно-транспортни произшествия:

На 19 декември по бул.''Освобождение'' в гр. Казанлък, в посока север - юг, се е движел т.а. ''Мерцедес '', управляван от  Д.Г., на 61г., от гр. Габрово. По време на движение възниква техническа неизправност и товарният автомобил се блъска в жилищна сграда на булеварда, при което поврежда табло на газоразпределителната мрежа. Водачът е получил фрактура на 7-ми шиен прешлен. Откаран е във ФСМП - Казанлък, където е обслужен амбулаторно и е освободен, без опасност за живота. Тестван е за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,00 промила. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: