Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 3 декември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани пет бързи и незабавни производства и е разкрито едно престъпление. Регистрирани са две пътнотранспортни произшествия с пострадали.

Бързи производства:

На.03.12.2016 г. в РУ - Казанлък е започнато незабавно производство за престъпление по чл.343"б" от НК срещу Г. Г., на 30 г., от с. Дъбово, общ. Мъглиж, затова че на същата дата, в 00:10 ч., по път І-5, е управлявал собствения си л.а."БМВ Х5" след употреба на алкохол с концентрация 2,01 промила в издишания въздух, установено с техническо средство.  Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Казанлък.

На 02.12.2016 г. от служители на Участък – Павел баня при РУ – Казанлък е извършена проверка в дома на А. А., на 46 г., от с. Осетеново, общ. Павел баня. В хода на проверката същият е предал доброволно незаконно притежавано оръжие - ловна пушка, кал.16 и 9 бр. ловни патрони. А. А. е задържан за срок до 24 часа в РУ - Казанлък. Образувано е бързо производство.

На 02.12.2016 г., около 23:00 ч., в гр. Стара Загора, от полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е извършил проверка на три лица в лек автомобил, паркиран в района на парк "Бранителите на Стара Загора". При последвалото претърсване в лекия автомобил е намерана и иззета суха зелена тревиста маса – марихуана, 0,53 гр., за която е установено, че е собственост на П. В., на 21 г., от гр. Стара Загора. Трите лица са задържани за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 02.12.2016 г. в Първо РУ – Стара Загора, при извършен личен обиск на  С. Г., на 19 г., от гр. Стара Загора, е установено, че същият държи наркотично вещество – марихуана, 0,17 гр. Образувано е бързо производство, а С. Г. е задържан за срок от 24 часа.

На 02.12.2016 г., около 18:30 ч., полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е извършил проверка на няколко лица пред клуб "Ийгълс" в гр. Стара Загора. По време на проверката 15 годишен непълнолетен младеж от гр. Стара Загора е изхвърлил на земята машинка за смилане, съдържаща суха зелена тревиста маса с тегло 0,20 гр., за която след извършена експертиза е установено, че представлява наркотично вещество - марихуана. Младежът е задържан за срок от 24 часа. Образувано е бързо производство.

Разкрити престъпления:

На 02.12.2016 г., в 19:05 ч., в ОДЧ на РУ - Раднево е получено съобщение за сбиване между две групи лица в с. Коларово, общ. Раднево. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че на същата дата, между 18.30 и 19.00 часа, е възникнал конфликт, прераснал в сбиване, между трима мъже от с. Калояновец, общ. Стара Загора, на възраст 25, 24 и 27 години и други трима мъже на възраст 50 г., 37 г. и 28 г. от с. Оряховица, общ. Долна Митрополия, гр. Твърдица и с. Биволаре, общ. Долна Митрополия, с настоящ адрес в с. Коларово. Към конфликта малко по-късно се включил и Д. Д., на 57 г., от гр. Стара Загора. Същият произвел изстрели с пистолет, при което огнестрелна рана в областта на корема е получил 25 годишен мъж от с. Калояновец. Пострадалият е транспортиран в УМБАЛ „Проф д-р Ст. Кирковоч“, гр. Стара Загора, където е установено, че има перфорация на тънко черво. Извършена му е спешна операция и към момента е без опасност за живота. При сбиването е пострадал и 27 годишен мъж от с. Калояновец, който е получил контузия на главата и също е настанен за лечение в УМБАЛ „Проф д-р Ст. Кирковия“, гр. Стара Загора, без опасност за живота. При проведените процесуално-следствени действия са иззети нож и брадва, а Д. Д. е предал доброволно законно притежаван пистолет "Джерико". В РУ – Раднево е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.116, ал.1, т.6 от НК във връзка с чл.115 от НК, вр. чл.18 ал.1 от НК (опит за убийство). Д. Д. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Пътнотранспортни произшествия:

На 02.12.2016 г., около 15:50 ч., в землището на гр. Стара Загора, по път I-5 (околовръстен път), в посока от юг на север, се движил л.а."Рено Лагуна", управляван от Т. М., на 56 г., от  гр. Стара Загора. В района на км.233 + 100, при наличие на надлъжна пътна маркировка „М2“ водачът предприел изпреварване, при което загубил контрол над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно движение и е бил блъснат от насрещно движещ се л.а."Рено", управляван от 30 годишен водач от гр. София. В резултат на удара на двата автомобила са нанесени значителни материални щети. Т. М. е получил порезни рани на лицето. Същият е бил откаран в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович", гр. Стара Загора, където е обслужен амбулаторно и е освободен, без  опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила за водача от гр. София и 0,13 промила за Т. М. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство.

На 02.12.2016 г., около 19:50 ч., в гр. Стара Загора по ул."Хр. Ботев", в посока запад-изток, се е движил л.а."Фолксваген Пасат", управляван от 22 годишен водач от гр. Стара Загора.  На кръстовището с ул. "Хаджи Д. Асенов", при работеща светофарна уредба, същият предприел завой наляво, като отнел предимството и се блъснал в движещия се в посока от изток на запад л.а."Форд Фокус", управляван от 33 годишен мъж от гр. Стара Загора. В резултат на удара водачът на л.а. „Форд“ е получил контузия на главата,  пътуващата на предна дясна седалка в л.а."Форд" жена на 26 г. е получила контузия в областта на корема, а пътуващата на задна седалка  26 годишна жена е получила контузия на главата. След извършен преглед водачът и пътувалите в л.а. „Форд“ са настанени за лечение в УМБАЛ „Проф д-р Ст. Кирковоч“, без опасност за живота. Пътуващият на задна седалка в л.а. "Фолксваген“ мъж на 22 г. е получил фрактура на носа. Обслужен е амбулаторно в ЦСМП – Стара Загора и е освободен. Водачът на л.а. „Фолксваген“ е без констатирани наранявания. Същият е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. Водачът на л.а. „Форд“ не е тестван на място за употреба на алкохол поради здравословното му състояние. В сектор "Пътна полиция", ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343 ал.1"б" във вр. с чл.342 ал.1 от НК.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: