Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 25 ноември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства. Разкрито е едно престъпление и са регистрирани седем престъпления.

Бързи производства:

На 24 ноември в РУ  - Казанлък е образувано бързо производство срещу Д.М., на 49г., от с.Ветрен, общ.Мъглиж, затова че на същата дата, по ул.''Българско Опълчение'' в с. Ветрен, е управлявал л.а. ''Пежо 306'', под въздействие на алкохол - 2.52 промила, установено с техническо средство. Същият е задържан в РУ  - Казанлък за срок до 24 часа. 

На 24 ноември в сектор "Пътна полиция" при  ОДМВР - Стара Загора е образувано бързо производство срещу М.А., на 47г. от гр. Стара Загора, затова че на 24 ноември по ул. "Августа Траяна" в гр. Стара Загора е управлявал л.а. "Фолксваген Пасат" без да притежава СУМПС, в едногодишен срок от наложеното му наказание по административен ред за същото нарушение.

На 24 ноември във Второ РУ -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу Н.Н., на 23г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата по ул. "Отец Паисий" в гр. Стара Загора, е управлявал л.а. "Фолксваген Голф" след употреба на наркотично вещество - канабис, установено с техническо средство. Водачът е задържан до 24 часа във Второ РУ -  Стара Загора.

Разкрити престъпления:

В бюлетин №329/16 г. на ОДМВР -  Стара Загора е отразена кражба на акумулаторна батерия от л.а. "Опел Астра", който е бил паркиран в ЖК "Изток“, гр. Казанлък. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия на служители на с-р КП при РУ-Казанлък са установени извършителите на деянието - М.И. на 33г., М.П. на 28г. и непълнолетен младеж - тримата от гр.Казанлък. На М.И. и М.П. е наложена мярка за неотклонение "задържане  под стража" за срок от 72 часа.

По-характерни престъпления:

На 24 ноември в Първо РУ- Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба от къща, намираща се в с.Горно Ботево, общ.Стара Загора, собственост на 74-годишен мъж. На място е установено, че на същата дата, за времето от 14.00ч. до 17.00ч., неизвестен извършител, след като е  разбил бравата на входната врата на къщата, е проникнал в нея и е извършил кражба на сумата от 1000 лв. , 300 бр. купони за хляб и газов пистолет. По случая в Първо РУ- Стара Загора е образувано досъдебно производство.

На 24 ноември във Второ РУ -  Стара Загора е получено съобщение от 58-годишна жена от гр.София, затова че неизвестен извършител е проникнал в къщата ?, намираща се на ул."Д-р Т. Стоянович" в гр. Стара Загора и е извършил кражба на телевизор. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 ноември във Второ РУ -  Стара Загора се е явила 42-годишна жена, от гр.Стара Загора, която заявила, че на същата дата е установила липсата на телевизор и 2 бр. таблети от къщата ? в с.Калояновец. По случая във Второ РУ- Стара Загора е образувано досъдебно производство.

На 24 ноември в РУ - Раднево е получено съобщение, че за времето от 20.30 ч на 23 ноември до 08.00ч. на 24 ноември в землището на с. Бели Бряг, общ.Раднево, чрез разкопаване на земна маса и срязване, е извършена кражба на 150 метра телефонен кабел, собственост на "Мини Марица изток" ЕАД, гр. Раднево. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 ноември в Участък – Мъглиж при РУ - Казанлък е получено съобщение от 41-годишен мъж от гр.Казанлък, за разбит товарен автомобил, паркиран на ул. "Зора" в гр. Мъглиж. От извършеният оглед е установено, че в периода от 22.30 ч. на 23 ноември до 08.20 ч. на 24 ноември неизвестен извършител е разбил преден ляв прозорец на врата, на т.а. "Фиат Дукато" и е отнел сумата от 1300 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 ноември във Второ РУ - Стара Загора е получено съобщение от 41-годишен мъж  живущ в гр.София за извършена кражба на 2 броя фарове от л.а. „Порше Кайен“, който е бил паркиран на паркинг пред хотел в гр. Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

На 24 ноември във Второ РУ - Стара Загора е получено съобщение от 31-годишен мъж от гр. Стара Загора, затова че е намерил управлявания от него л.а. "Ситроен С2" с разбито стъкло. Автомобилът се е намирал на паркинг на търговска верига в кв. "Железник". При извършения оглед е  установено, че неизвестен извършител, чрез счупване на предно ляво стъкло на лекия автомобил, е отнета мъжка кожена чантичка със съдържащи се в нея връзка секретни ключове и ключ за лек автомобил. По случая във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: