Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 23 ноември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани едно незабавно и две бързи производства. Регистрирани са  седем престъпления и е разкрито едно.

Бързи производства:

На 22 ноември в РУ- Раднево е образувано незабавно производство срещу И.И., на 43г. от с. Боздуганово, общ. Раднево, затова че е управлявал мотопед  "Кимко Джв" без да  притежава валидно СУМПС и с концентрация на алкохол в издишания въздух 2,18 промила, установено с техническо средство. Задържан  е за срок до 24 часа за извършено престъпление по чл.343б ал.1 от НК.

На 22 ноември в Първо РУ -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу Е.Я., на 46г. от гр.Стара Загора, затова че  в с.Хрищени, общ. Стара Загора, е управлявал л.а."Опел Астра" с  концентрация на алкохол в издишания въздух 2,04 промила, установено с техническо средство.

На 22 ноември във Второ РУ-Стара Загора е образувано бързо производство срещу Н.М., на 23г. от гр. Стара Загора, затова че по ул. "Мусала", в гр.Стара Загора, е управлявал л.а. "Мицубиши Лансер" след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено  с техническо средство.

По-характерни престъпления:

На 22 ноември са проведени процесуално-следствени действия, от служители на ОДМВР - Стара Загора, във връзка с постъпил сигнал, че неустановено лице извършва продажба на препариран екземпляр от вида "Чига", разред есетроподобни, чрез обяви в сайт. Във връзка това, на паркинга на магазин "БИЛА" в кв. Казански, гр. Стара Загора, е установено и задържано лицето Б.Б., на 24г., от гр. Козлодуй".  При извършените процесуално-следствени действия в квартирата, която обитава Б.Б. в гр. Стара Загора и  л.а. марка „Форд“,  се намериха и иззеха два броя препарирани екземпляра от вида "Чига", разред  есетроподобни, както и инструменти за препарирането им.  Срещу  Б.Б. е образувано досъдебно производство  по описа на ОДМВР - Стара Загора за извършено престъпление по чл.278г, ал.2 от НК - търговия с екземпляри от защитени видове от дивата флора или фауна.

На 22 ноември в ОДМВР -  Стара Загора е получен сигнал за установени трима чужди граждани  в полуремарке , прикачено към влекач, пристигнали с товар от Турция, във фирма намираща се в индустриална зона гр.Стара Загора. На място се е  установило, че при започване на разтоварване на горепосочения камион в склада на фирмата, водачът на товарния автомобил Б.Т., на 47г.с постоянен адрес гр.Асеновград, е установил в товарния отсек трима чужди граждани, представящи се за бежанци от Сирия – 2 непълнолетни момчета и мъж на 26г. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 280, ал.2,т. 3,4 от НК.

На 22 ноември  в Първо РУ-Стара Загора се е  явила 76-годишна жена от  гр.Стара Загора, която заявила, че на 22 ноември  за времето от 15.00ч. до 16.00ч., след като е била въведена в заблуждение по телефона, че  е необходимо да помогне на полицията за задържане на телефонни измамници, е оставила до стълб в кв.Самара 2 сумата от 2200 лв. на непознато за нея лице. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 ноември в Първо РУ-Стара Загора се е  явила 79-годишна жена от  гр.Стара Загора, която заявила че на 22 ноември за времето от 14.00ч. до 15.00 ч., след като е била въведена в заблуждение по телефона, че  е необходимо да помогне на полицията за задържане на телефонни измамници, е хвърлила от терасата на дома си  сумата от 5100 лв. и златни накити на непознато за нея лице. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 ноември в РУ -  Гълъбово се е  явил 64-годишен мъж от гр. Гълъбово, който заявил, че надгробните плочи на негови близки в гробищен парк - гр. Гълъбово са изкъртени и счупени. По случая в РУ -  Гълъбово е започнато досъдебно производство.

На 22 ноември в Първо РУ – Стара Загора е подаден сигнал от 26-годишен мъж от гр. Стара Загора, затова че за  времето от 17:00 ч. на 21 ноември до 10:00 ч. на 22 ноември неизвестен извършител противозаконно е отнел собственият му л.а."BMW ". Автомобилът е бил паркиран на паркинг пред жилищна кооперация на ул. ''Св.Княз Борис" в гр. Стара Загора По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 ноември в РУ-Казанлък се е явил 40-годишен мъж от гр. Казанлък, който заявил, че за времето от 19:00 часа на 21 ноември до 10:00 часа на 22 ноември неизвестен извършител, след като е разбил малкото стъкло на предна дясна врата на л.а. "Шевролет Матис" е проникнал вътре и е извършил кражба на слънчеви очила и яке. Автомобилът е бил паркиран в жк “Изток“, гр. Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: