Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 18 ноември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства и са регистрирани шест престъпления. Възникнал е един пожар със смъртен случай.

Бързи производства:

На 17 ноември в РУ – Гълъбово е започнато бързо производство срещу К.А., на 28г., от гр. Гълъбово, затова че 17 ноември по ул."Лозенец" в гр. Гълъбово,  е управлявал  л.а. "Фолксваген Голф" без да притежава СУМПС, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение.

В Първо РУ -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу Ж.Б., на 25г., от гр. Стара Загора, затова че на 16 ноември до пътен възел на бул."Крайречен", е управлявал л.а."Форд Ескорт" след употреба на наркотично вещество - канабис, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ -  Стара Загора.

На 16 ноември екип на Второ РУ -  Стара Загора е спрял за проверка л.а. "БМВ", управляван от Ж. Ж., на 31г. При тестване на водача с техническо средство е отчетено наличието на алкохол - 1.93 промила, в издишания въздух. Образувано е бързо производство. Водачът е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ - Стара Загора, привлечен е като обвиняем за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК и му е взета мярка за неотклонение "подписка".

По-характерни престъпления:

На 16 ноември в гр. Казанлък, в момент на теглене от банкомат на парични суми чрез „заложени“ банкоматни карти на лица, които са получили пари срещу лихва, е задържан З.З., на 50 г., от гр.Казанлък. При последвалите процесуално-следствени действия в същия и в управлявания от него лек автомобил „Тойота Авенсис“ са намерени 13 броя банкоматни карти на различни лица, 6 броя договори за заем на пари и сумата от 2805 лева, а в апартамент в гр. Казанлък, ползван от З. З., са намерени и иззети 2 броя лични карти и тетрадка с изписани имена и парични суми.

По случая в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 252 от НК. З. З. е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 17 ноември служители на Второ РУ -  Стара Загора, съвместно с ТП ДГС - Стара Загора са извършили проверка в къща в с. Памукчии, собственост на П.В., на 41г. от същото село. В хода на проверката в двора на къщата се намерени 1,5 куб. м. нарязан дървен материал - цер, немаркиран с контролна горска марка и без документи за произход. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 ноември в Участък - Павел Баня е получено съобщение, затова че на 15 срещу 16 ноември на площад "Първи май" в с.Александрово, общ. Павел баня, неизвестен извършител е разбил входната врата на баничарница и е отнел хранителни продукти . Образувано е досъдебно производство.

На 17 ноември в РУ -  Казанлък  е получено съобщение, за разбита врата на заведение в с. Александрово, общ. Павел Баня, и извършена от обекта кражба на пари, около 100 лева, алкохолни  напитки, кафе и два комплекта чаши. Образувано е досъдебно производство.

На 16 ноември в ОДМВР  - Стара Загора е получено съобщение от 29-годишен мъж от гр.Стара Загора, че за времето от 15 ноември до 16 ноември  неизвестен извършител, чрез използване на техническо средство е проникнал в апартамента му в кв. „Самара“  и е отнел сумата от 1000 лв. на монети и ръчен часовник. Образувано е досъдебно производство по описа на Първо РУ -  Стара Загора.

На 17 ноември в РУ - Раднево е получено съобщение от 37-годишен мъж, от гр. Бургас, затова че на 16 ноември около 16.00 ч. в района на товарна ЖП – гара, намираща се на територията на рудник " Трояново -1 " в с.Трояново, общ.Раднево, е била извършена кражба на ползвания от него мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство.

Пожар:

На 16 ноември, в 20.28 ч., на тел.112, е получено съобщение за възникнал пожар в таванско помещение на ул.“Каменец“. При гасенето на пожара от екип на РСПБЗН – Стара Загора е открито тялото на Ц.М., на 62г. От извършените до момента процесуално-следствени действия данни за умишлен палеж и насилствена смърт на лицето и не са установени. Образувано е досъдебно производство по описа на Второ РУ - Стара Загора по чл.330, ал. 3, вр. с ал.2, т.1, вр.с ал.1 от НК.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: