Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 1 ноември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани четири бързи производство и са  регистрирани пет престъпления.

Бързи производства:

На 31 октомври във Второ РУ -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу С.Б., на 27г., от гр. Стара Загора,  затова че на същата дата на кръстовището на ул. "Зюмбюля Талимова" и ул. "Каменец" в гр.Стара Загора,  е управлявал л.а. "Опел Тигра", след употреба на наркотични вещества - бензодиазепини, установено с техническо средство. С.Б. е задържан за срок до 24 часа във Второ РУ -  Стара Загора.

 

На 01 ноември във Второ РУ -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу А.А., на 41г. от гр.Стара Загора, затова  че на същата дата по ул. "Х. Д. Асенов " в гр.Стара Загора, е управлявал л.а. "Ситроен Берлинго", след употреба на алкохол - 2,76 промила в издишания въздух, установено с техническо средство. А.А. е задържан във Второ РУ -  Стара Загора за срок до 24 часа.

На 31 октомври  е извършена проверка от служители при РУ - Казанлък в дома на Д. Д., на 65г., от с. Шейново, общ.Казанлък. В хода на проверката мъжът е предал огнестрелно оръжие - револвер, 2 бр. самоделни еднозарядни огнестрелни устройства, самоделно огнестрелно устройство тип „писалка“, 8 бр. капсули за патрони и три патрона 12 кал. Образувано е бързо производство.  Д. Д. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък.

На 31 октомври  в Първо РУ -  Стара Загора се е явил 38 годишен мъж от с. Хрищени, който заявил, че около 16:20 ч. неизвестно лице противозаконно е отнело собствения му л.а. "Фолксваген Пасат". Деянието е извършено в с. Хрищени, общ. Стара Загора, като автомобилът е бил с оставен контактен ключ в близост до собственика, а извършителят е бил с маска на главата. От проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установен извършителят на престъплението -  Г. К., на 24 г. от с. Хрищени. Същият е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

По-характерни престъпления:

На 31 октомври в Първо РУ - Стара Загора се е явила 76 годишна жена от гр. Стара Загора, която заявила, че на домашния ? телефон се е обадило непознато лице, което се представили за полицейски служител. Същият поискал от жената да предаде определена сума за залавяне на престъпници. След като била въведена в заблуждение потърпевшата е хвърлила през терасата на дома си 3 000 лв., а по-късно изтеглила от клон на банка и предала на неизвестно лице сумата 19 000 лв. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

На 31 октомври в РУ - Казанлък е получено съобщение от 56 годишен мъж от гр. Казанлък, затова че в района на автогарата в същия град,  неизвестно лице е счупило задното панорамно и странично стъкло на автобус "Сетра". Нанесените щети са за около 3000 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 31 октомври в РУ -  Казанлък е получено съобщение от 55  годишен мъж от гр. Казанлък, затова че на паркинг, намиращ се северно от "Арсенал" АД -  гр. Казанлък, са счупени стъклата на три паркирани автомобила. След посещение на място се  е установено, че неизвестен извършител е счупил задно дясно стъкло на л.а. "Дачия", предно ляво странично стъкло на микробус "Форд Транзит" и предно странично стъкло на л.а. "Опел Астра". Образувано е досъдебно производство.

На 31 октомври в РУ -  Чирпан се е явил 50 годишен мъж  от гр. Чирпан, който заявил, че на същата дата, около 07.00 часа, е установил кражба на товарен автомобил "Мерцедес Спринтер". Товарният автомобил е бил паркиран на адрес ул. "Кочо Цветаров"  в гр.Чирпан. По случая е започнато досъдебно производство.

На 31 октомври, в 17.30 ч., в РУ -  Чирпан е получен сигнал за възникнал скандал на ул. "Кокиче" в гр. Чирпан. На място е изпратен полицейски екип, който е установил, че скандалът е възникнал между И.Ч., на 24г. и брат му С.Ч., на 18г., и е прераснал във физическа саморазправа, на която са присъствали и други лица. При това И.Ч. е произвел изстрел със самоделно огнестрелно оръжие, като при опит да произведе втори изстрел се е самопрострелял в дланта на лявата ръка. При пристигането на полицейските служители скандалът е прекратен и са предадени доброволно две самоделни огнестрелни оръжия с дължина 37 см. и 50 см., пригодени за стрелба с боеприпаси 12 кал., ловен патрон 12 кал. и празна гилза. И.Ч. е откаран в ЦСМП - Чирпан, където е установено, че първите фаланги на показалец и среден пръст на лявата му ръка са откъснати. Същия е прегледан и изписан без опасност  за живота. Задържан е  в РУ -  Чирпан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

 

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: