Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 25 октомври 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани дванадесет бързи производства. Регистрирани  са пет престъпления.

Бързи производства:

На 24 октомври  в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу И.И., на 41г., от  гр.Бургас, затова че на 22 октомври по път I-5, в с. Бял Извор, общ. Опан,  е управлявал л.а."АУДИ", без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото деяние.

На 24 октомври в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу С.Г., на 34г., затова че на 22 октомври в с. Тракия, общ.Опан, е управлявал т.а. "Мерцедес", без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото деяние.

На 24 октомври в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу З.А., на 29г. от гр.Ихтиман, обл.София, затова че на 22 октомври  по АМ "Тракия", е управлявал л.а."Рено" със свидетелство за управление на моторно превозно средство с изтекъл срок на валидност, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото деяние.

На 24 октомври  в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу Е.М., на 31г., от гр. Стара Загора , затова че на 21 октомври  в гр. Стара Загора, по ул. "Генерал Столетов", на кръстовището с ул. "Митрополит М. Кусев",  е управлявал л.а."Опел Астра", без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред за същото деяние.

На 24 октомври в сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР -  Стара Загора е образувано бързо производство срещу К.И., на 73г., от  гр.Стара Загора, затова че по път - 66027 е управлявал лек автомобил „Фолксваген Голф“, след употреба на алкохол, установено с техническо средство, което е отчело 2,32 промила в издишания въздух. Водачът е  задържан за срок до 24 часа в Първо РУ - Стара Загора.

На 24 октомври във Второ РУ -  Стара Загора е започнато бързо производство срещу Н.С., на 32г., от  гр. Стара Загора, затова че на същата дата, по ул."Младост" в гр. Стара Загора, е управлявал л.а. „Ауди“, след употреба на наркотични вещества, установено с техническо средство, което е отчело употреба на канабис. Водачът  е задържан за срок до 24ч. във Второ РУ -  Стара Загора.

На 24 октомври във Второ РУ -  Стара Загора  е образувано бързо производство срещу А.Г., на 25г., от гр. Стара Загора, затова че по ул. „Знание“  в гр. Стара Загора е  управлявал л.а "Мерцедес", след употреба на наркотично вещество - метамфетамин, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа.

На 25 октомври в РУ- Казанлък е образувано бързо производство срещу Д.К., на 51г., от гр. Стара Загора, затова че на 24 октомври в с. Елхово, общ. Николаево, е управлявал л.а. „Фиат“ под въздействие на алкохол - 1,53 промила в издишания въздух, установено с техническо средство.  Водачът задържан е за срок до 24 часа в РУ- Казанлък.

На 22 октомври, около 21.00 ч. в гр. Стара Загора, от полицейски екип на Първо РУ- Стара Загора е извършена проверка на л.а. "Ауди А4“, паркиран в района на езеро „Загорка“, в който са се намирали 4 лица. При последвали процесуално-следствени действия -  претърсване и изземване, в лекия автомобил е намерено и иззето наркотично вещество – марихуана, 0,5 гр. Образувано е бързо производство по чл.354а от НК срещу З.А., на 19 г., от гр.Раднево.

На 24 октомври от служители на Участък – Павел баня при РУ - Казанлък е извършена проверка на къща в  с. Търничени, обитавана от 46 годишната Р.М. от гр. Казанлък. При извършената проверка са установени около 6 кубични метра дърва за огрев от габър, без необходимите документи за придобиването им. Образувано е бързо производство, а Р.М. е задържана за срок до 24 часа в РУ -  Казанлък.

На 24 октомври в РУ -  Казанлък се е явил А. С., на 30 г.,  от с.Тулово, общ. Мъглиж. Същият при поискано от полицейски служител СУМПС, е представил такова - гръцки образец. При извършена последваща проверка е установено, че представеният документ е   неистински. Образувано е бързо производство.

На 24 октомври от служители на Участък Павел баня при РУ -  Казанлък е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа от Х.И., на 25г. от с. Елхово, общ. Николаево, с което същият е създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия.Образувано е досъдебно производство.

По-характерни престъпления:

На 24 октомври, около 03.50 ч., в гр. Стара Загора, полицейски екип на Второ РУ -  Стара Загора е забелязал на ул. "Христо Ботев" двама мъже, носещи чували. При опит да бъде извършена проверка на лицата, същите побягват, като едното от тях е задържано на място и е установено като Н.К., на 27 г., от гр. Стара Загора. Второто лице успява да избяга, но по-късно е издирено и задържано. Установено е като А.И., на 27 г. от гр.Стара Загора.  При проведените процесуално - следствени действия  и оперативно - издирвателни мероприятия е установено, че чувалите съдържат 46 бр. маратонки, които са обект на кражба, извършена чрез взломяване на багажник на л.а. "Мерцедес", паркиран на ул. „Христо Ботев“. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

На 24 октомври в РУ -  Казанлък е получено съобщение от 27 годишен мъж, от с. Розово, общ. Казанлък, че за времето от 01:00 ч до 07:00 ч. на 24 октомври неизвестен извършител, чрез разрушаване на метална решетка на врата, е проникнал в стопанисван от него търговски обект и е извършил кражба на парична сума от 200 лева. Образувано е досъдебно производство.

На 24 октомври във Второ РУ-Стара Загора е получено съобщение от 63-годишен мъж от  с. Богомилово, общ.Стара Загора, че неизвестен извършител е проникнал в къщата му и е извършил кражба. При посещение на адреса се е установено, че за времето от 19 октомври до 10.00 часа на 24 октомври неизвестен извършител, чрез използване на техническо средство, е проникнал в дома и е извършил кражба на лаптоп, часовник и др.вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 октомври във Второ РУ - Стара Загора е получено съобщение от 59 годишен мъж, че за времето от 22.00 часа на 23 октомври до 09.00 ч. на 24 октомври  неизвестно лице, след като е влязло в стопанска постройка, намираща се в близост до къщата му в с. Петрово, община Стара Загора, е извършило кражба на два моторни триона, моторна духалка и неустановено количество гаечни ключове. По случая е образувано досъдебно производство.

На 24 октомври във Второ РУ - Стара Загора е получено съобщение от Община - Стара Загора за счупено стъкло на информационно табло, намиращо се на спирка от градския транспорт в кв. „Казански“. По случая е образувано досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: