Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 23 октомври 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производства. Разкрити са извършителите на множество кражби от жилища. Извършени са три престъпления и са настъпили две ПТП с пострадали мотоциклетисти.

Бързи производства:

На 22.10.2016 г. в РУ - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, срещу неправоспособния С. С., на 46 г., от гр. Казанлък, затова че на същата дата, около 11:45 ч., в с Средногорово, общ. Казанлък,  е управлявал л.а."Фиат Брава" под въздествие на алкохол с концентрация 1.82 промила, установено с техническо средство.  Водачът е задържан в РУ - Казанлък за срок до 24 часа. 

На 23.10.2016 г. в РУ - Казанлък е образувано бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК срещу неправоспособната Т. С., на 37 г., от гр. Казанлък, затова че на същата дата, около 00:10 ч, по четвъртокласен път източно от с. Бузовград, общ. Казанлък,  е управлявала л.а. "БМВ" под въздействие на алкохол с концентрация 1.83 промила, установено с техническо средство. Водачката е задържана в РУ - Казанлък за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:

На 21.10.2016 г. от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, ОДМВР – Стара Загора, Първо и Второ РУ – Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция за установяване и задържане на лица, извършители на взломни кражби от жилища на територията на гр. Стара Загора. В хода на операцията, непосредствено след извършване на кражба от частен дом на ул. „Кирил и Методий“ в гр. Стара Загора, в л.а. "Рено Меган" са задържани криминално проявените: Н. К., на 48 г., от с. Българево, обл. Добрич и К. К., на 50 г., от гр. Варна. При последвалите процесуално-следствени действия - личен обиск на лицата и претърсване и изземване от автомобила, са намерени и иззети части от счупени секретни патрони, декоративни капачки за брави, множество инструменти за взломяване на секретни патрони, пари, златни накити, компютри, таблети, дрехи и козметика. Установено е, че част от вещите са предмет на кражба от посочения адрес в гр. Стара Загора, а друга част са предмет на извършени кражби на територията на гр. Бургас на 19.10.2016 г. и 20.10.2016 г.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т.3, т.4 и т.5 от НК. На 22.10.2016 г. Н .К. и К. К. са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на РП – Стара Загора са задържани за срок от 72 часа. Съвместно със служители на ОДМВР – Варна и ОДМВР – Добрич са извършени претърсвания и изземвания в обитаваните от обвиняемите жилища, като са иззети множество вещи - лаптопи, таблети, ръчни часовници и др., с неустановен произход. Работата по доказване на съпричастността на лицата към извършени кражби от жилища на територията на Област – Стара Загора и в страна продължава.

По-характерни престъпления:

На 22.10.2016 г. в РУ - Казанлък се е явил 58 годишен мъж от гр. Казанлък, който е заявил, че на 22.10.2016 г., за времето от 13:00 ч. до17:00 ч.,  е извършена кражба на мобилен телефон "Самсунг" и сумата от 250 лв. от собствения му автомобил "Фиат Брава", който е бил паркиран в гр. Мъглиж на ул. ''Поп Харитон''. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 22.10.2016 г в РУ - Казанлък е получено съобщение от 33 годишен мъж за извършена кражба от собствения му л.а."Митсубиши", който е бил паркиран в гр. Казанлък, на ул."Генерал Радецки". На място е установено, че за времето от 17:00 ч. на 21.10.2016 г. до 12:00 ч. на 22.10.2016 г. неизвестен извършите, чрез използване на техническо средство,  е взломил дръжката на предна дясна врата, проникнал е в автомобила и е отнел акумулаторна батерия, 2 бр. амортисьори за пета врата, резервна гума, аптечка, пожарогасител и инструменти. Образувано е досъдебно производство.

На 22.10.2016 г. в РУ - Казанлък е получено съобщение от 25 годишен жител на с. Копринка, общ. Казанлък, че е намерил кобилата си убита в местността "Кайнарджа", в землището на с. Копринка. На място е установено, че по трупа на кобилата има рани от неустановено към момента огнестрелно оръжие. В РУ – Казанлък  е образувано досъдебно производство по чл. 325б от НК.

Пътно-транспортни произшествия:

На 22.10.2016 г., около 10:13 ч., в гр. Стара Загора, по ул."Христо Ботев", в посока запад, се е движил л.а. "Опел Астра", управляван от 57 годишен водач от гр. Стара Загора. На кръстовището с ул."Екзарх Антим І" водачът предприема маневра „завой на ляво“, при което в автомобила се блъска движещият се в същата посока по ул."Христо Ботев" мотоциклет "Сузуки", управляван от 33 годишен водач от гр. Стара Загора. В следствие на удара мотоциклетистът е получил фрактура на лява ключица и контузии на глава, гръден кош и корем. Настанен е за лечение в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович", без опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен и за двамата. Образувано е досъдебно производство.

На 22.10.2016 г., около 14:41 ч., в землището на с. Петрово, общ. Стара Загора, северно от стопанския двор, по земен път, се е движил мотоциклет "Ямаха“, управляван от 15 годишно момче, неправоспособен водач. Същият губи управление на МПС и самокатастрофира. В следствие на удара младежът е получил фрактура на ляв крак. Настанен е за лечение в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович", без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила. Образувано е досъдебно производство.

 

 

 

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: