Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 8 октомври 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо производство и са разкрити пет престъпления. Регистрирани са четири  престъпления и е настъпило едно ПТП с пострадали лица..

Бързи производства

 

На 07.10.2016 г. от служители на Второ РУ – Стара Загора са извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване в с. Памукчии, общ. Стара Загора, в дома на 52 годишната Т. Б.. Намерени са и са иззети 12 стека с по 10 пакета всеки и други 2 пакета  цигари, марка "Marble", без акцизен бандерол. Образувано е бързо производство.

 

Разкрити престъпления

На 07.10.2016 г., в 15.30 ч., при извършена полицейска проверка в с. Черна гора, общ. Братя Даскалови, в дома на П. А., на 64 г., законен ловец, същият е предал доброволно незаконно притежавана от него нарезна едноцевна пушка без идинтификационен номер, 9 бр. боеприпаси, неустановен калибър и законно притежавана ловна пушка „ИЖ“.  В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК.

На 05.10.2016 г. от служители на Сектор ПКП, ОДМВР – Стара Загора, съвместно със служители на Първо и Второ РУ – Стара Загора, е проведена полицейска операция, при която са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване във вила, намираща се в землището на с. Малка Верея, общ. Стара Загора,  собственост на И. Е., на 32 г., от гр. Стара Загора. Намерена е и е иззета суха, зелена, тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана, с общото тегло 110 гр.  В помещение, намиращо се на около 30 метра от вилата са намерени и иззети 217 растителни клона с различна височина, които при тестване с полеви наркотест реагират на канабис и множество полиетиленови торбички, клик система, съдържащи зелена тревиста маса, реагираща на канабис, с тегло около 3 кг. При  извършено претърсване и изземване в жилището на И. Е. в гр. Стара Загора са намерени допълнително 1,85 гр. марихуана, а при извършения личен обиск на лицето е намерена и иззета саморъчно свита цигара с марихуана - 0,10 гр.

В хода на операцията са задържани и лицата Д. Р., на 37 г., от гр. Стара Загора и С. Т., на 33 г. от гр. София. При извършено претърсване в жилището на С. Т.  в гр. Стара Загора са намерени и иззети 6 таблетки и 1 ампула ефедрин.

В ОДМВР – Стара Загора срещу лицата са образувани две досъдебни производства за извършени престъпления по чл.354а, ал.3, т.1 от НК и досъдебно производство за престъпление по чл.354в ал.1 от НК. На И. Е. е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 във вр.чл.26 ал.1 от НК и същият е задържан с постановление РП – Стара Загора за срок от 72 часа, а Д. Р. и С. Т. са задържани за срок до 24 часа.

На 05.10.2016 г. в сектор "Пътна полиция", ОДМВР - Стара Загора, е образувано досъдебно производство срещу Ж. Д., на 30 г., от гр. Стара Загора, затова че на 03.09.2016 г., около 17.45 ч., по земен път между селата Калояновец и Арнаутито, е управлявал л.а. "Форд Рейнджър" без валидно СУМПС, след като е лишен от право да управлява МПС за срок от 11 месеца и е наказан за същото деяние по административен ред.

На 05.10.2016 г. в сектор "Пътна полиция", ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство срещу В. К., на 34 г., от гр. Стара Загора, затова че на 24.09.2016 г., около 01.50 ч., в гр. Стара Загора, по ул. "Димчо Стаев", е управлявал л. а. "Шевролет Круз" без да притежава валидно СУМПС, в едногодишния срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение.

На 07.10.2016 год., около 12,30 ч., екип на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР – Стара Загора е спрял за проверка в гр. Стара Загора, на ул."Войвода Ст. Черногорски“, л. а. "Ситроен Ксара" с водач - 63 годишен гражданин на Р Гърция. В хода на проверката водачът е представил гръцко СУМПС, за което служителите са се усъмнили, че е неистинско. Документът е иззет и е извършена експертна справка, която е потвърдила, че СУМПС действително е неистинско. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 316, във връзка с чл. 308, ал. 2, от НК.

По-характерни престъпления

На 06.10.2016 г. в ОДМВР – Стара Загора е получено съобщение за извършена взломна кражба от търговски обект, намиращ се в гр. Стара Загора, на ул."Хан Аспарух". На място е установено, че на същата дата, около 03.50 ч., неизвестен извършител, чрез използване на техническо средство, е срязал катинар на входната врата и след като е проникнал в обекта, е отнел стелажи, в които са се съхранявали неустановено към момента количество цигари. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство

На 07.10.2016 г. в РУ -Казанлък е получено съобщение от 77 годишен мъж от гр. Казанлък, затова че около 09.30 ч. на същата дата, в пощенски клон, намиращ се на бул. ''Княз Александър Батенберг“, неизвестен извършител му е откраднал сумата от 205 лв. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 07.10.2016г., в Първо РУ – Стара Загора се е явил 38 годишен мъж, който е заявил,  че на 22.09.2016 г., неизвестен извършител е извършил кражба от денонощен магазин в гр. Стара Загора на 93 бр. лотарийни билети на обща стойност 303 лв. В Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно произоводство.

На 07.10.2016 г. във Второ РУ – Стара Загора се е явила 39 годишна жена от гр. Стара Загора, която е заявила, че е била въвлечена в заблуждение по телефона, че ще съдейства на „началника на криминална полиция“ за извършване на превод от италиански език на италиански гражданин, задържан в полицията. В тази връзка жената е помолена да преведе по банков път пари и да закупи ваучер за GSM. След като е била въведена в заблуждение, потърпевшата е превела 170 евро на лица в Р Сърбия, посочени ? в изпратен СМС, и е закупила ваучер на стойност от 20 лева. Във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 209 от НК. Работата по случая продължава.

Пътно-транспортни произшествия

На 07.10.2016 г., около 21.15 ч., по път III-1184, на около 200 м. северно от с. Дунавци, се е движил л. а. "Фолксваген Пасат", собственост и управляван от В. А., на 33 г., от гр. Казанлък. На десен завой, поради движение с несъобразена скорост, водачът губи контрол над МПС и навлиза в лентата за насрещно движение, където блъска движещият се в собствената си лента л.а. "Рено Лагуна", управляван от 20 годишен водач от с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък. В резултат на настъпилото ПТП са пострадали водачът на л. а. "Фолксваген", който е получил фрактура на ляв крак и комоцио и возещото се на предна дясна седалка в л.а. "Рено" момиче на 15 години, което е получило черепно-мозъчна травма. Двамата пострадали са откарани в УМБАЛ – Стара Загора с опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0,00 промила и на двамата. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: