Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Съдът наложи крайна мярка "задържане под стража" на 22 годишен мъж от Казанлък

Е-мейл Печат

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 22-годишен мъж за кражба на вещи

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Асен С., на 22 г. от гр. Казанлък, привлечен като обвиняем за това, че на 14 септември 2016 г. в с. Бузовград, общ. Казанлък, действайки в условията на повторност, от частен дом е извършил кражба на телевизор за сумата от 640 лева и таблет на стойност 200 лева, всичко на обща стойност 840 лева, собственост на 33-годишния Н. Я. – престъпление по чл.195 ал.1 т.7 вр.с чл. 194, ал. 1 вр.с чл.28 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 14 септември  2016 г. обв. Асен С. преминал покрай двор на къща в с. Бузовград, общ. Казанлък. Той забелязал, че вратата на къщата не е заключена.Влязъл вътре и сложил в чаршаф телевизор и таблет, които отнесъл в дома си и започнал да ги ползва.След разкриване на престъплението обв. Асен С. върнал отнетите вещи и същите били възстановени на собственика им.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който има 19 присъди за престъпления против собствеността. Голяма част от осъжданията му са като непълнолетен. Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години.

Срещу Асен С. се водят и други досъдебни производства за престъпления извършени през месец септември 2016 г., като такива против собствеността, за измама и престъпление против транспорта – управление на моторно превозно средство като неправоспособен водач.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: