Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 28 септември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно незабавно производство и  едно бързо производство. Регистрирани са четири престъпления.

Бързи полицейски производства

На 27 септември  в РУ -  Казанлък е започнато бързо производство срещу К.Б., на 63г., от с.Копринка, общ. Казанлък, затова че на същата дата, около 19.35 ч., по път IV - 60074, до разклона за с. Копринка, е управлявал л.а."Деу Рейсър" след употреба на алкохол, установено с техническо средство, което е отчело 1.93 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа в  РУ -  Казанлък.

На 27 септември на източния вход на с.Маджерито, общ. Стара Загора е спрян за проверка л.а."Опел Кадет", управляван от Т. Т., на 40 г. При извършената проверката е установено, че водачът е неправоспособен и управлява МПС в едногодишния срок от наложено му наказание по административен ред за същото нарушение. Т.Т.  е задържан във Второ РУ -  Стара Загора. Образувано е незабавно производство.

По-характерни престъпления

На 27 септември  в РУ -  Чирпан е получено съобщение, че за времето от 24 септември до 27 септември в землището на с. Братя Даскалови, неизвестен извършител е извършил чрез разкопаване кражба на около 250 метра подземен телефонен кабел. По случая е започнато досъдебно производство.

На 27 септември в РУ -  Чирпан е получено съобщение от 28 годишен мъж от гр.Чирпан, затова че на същата дата е бил измамен при покупко-продажба  на златен ланец, който е бил предлаган от него в интернет сайт за сумата от 5500 лева. При осъществяването на сделката в центъра на гр. Чирпан  потърпевшият е бил въведен в заблуждение от неизвестно лице, като вместо договорената сума е получил плик с намиращи се в него две банкноти от по 50 лв. и нарязани хартии между тях. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 септември в Първо РУ - Стара Загора се е явил 72 годишен мъж от гр. Стара Загора, който заявил, че на същата дата, за периода от 14.00 часа до 18.00 часа, е станал жертва на телефонна измама, при която са му отнети 18000 лв. и 545 долара. На домашния телефон на мъжа се обадило лице, което се представило за старши инспектор от криминална полиция и поискало съдействие за залавяне на измамници. След като бил въведен в заблуждение, че съдейства на полицията, потърпевшият пуснал през терасата на апартамента си сумата от 10000 лв. Малко по-късно „полицаят“ отново се обадил и съобщил, че извършителите са заловени, но сумата е недостатъчна, за да бъдат подведени под отговорност и е необходимо да бъдат дадени още пари. Следвайки дадени му указания потърпевшият предал още 8000 лева и 545 долара в плик, който поставил на задна гума на паркиран в района микробус. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 септември в гр. Стара Загора, в кв. Казански, до "Руски пазар", е спрян за проверка л.а. "Опел Зафира", управляван от 50 годишната Г.М. от гр. Стара Загора. При извършената проверка в автомобила са открити дрехи от защитени търговски марки, за които не е представен документ за произход. По случая във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.172б, ал.1 от НК.

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: