Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 22 септември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани четири бързи производства.

Бързи полицейски производства

На 20.09.2016 г. от служители на РУ – Казанлък са извършени процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, в дома на И. И., на 24 г., от гр. Казанлък. В стая на обитавания от лицето апартамент в кв. „Васил Левски“ е намерен и иззет стъклен буркан, съдържащ суха зелена листна маса за която след извършена експертиза е установено, че представлява наркотично вещества – марихуана, с тегло 104,8 гр., както и отделно количество зелена тревиста маса, за която е установено, че също е марихуана -  2,5 гр. По случая в РУ – Казанлък е образувано бързо производство. И. И. е задържан за срок до 24 часа.   На 20.09.2016г., около 12.45 ч., в гр. Казанлък, на бул."Никола Петков", полицейски екип на РУ – Казанлък е извършил проверка на 17 годишен младеж от гр. Казанлък. В хода на проверката същият е изхвърлил саморъчно свита цигара, съдържаща суха зелена тревиста маса, за която след извършена експертиза е установено, че представлява  марихуана, 0,4 гр. Младежът е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. По случая е образувано бързо производство.

На 19.09.2016 г., около 03.45 ч., в гр. Стара Загора, на кръстовището на бул. "Св. Патр. Евтимий" и ул. "Августа Траяна“, полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрял за проверка л.а. "Ситроен С5", управляван от Г. Г., на 32 г., от гр. Стара Загора. При тестване на водача с техническо средство - "Дръг тест 5000", е установено, че същият управлява МПС след като е употребил наркотични вещества - амфетамин и канабис. При последвало претърсване на автомобила са намерени и иззети наркотични вещества – амфетамин 4,6 гр. и марихуана 6,3 грама. Г. Г. е задържан в Първо РУ – Стара Загора за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство, а на 21.09.2016 г. лицето е привлечено в качеството на обвиняем за извършени престъпления по чл.354а, ал.3 от НК и по чл.343б, ал.3 от НК.

На 21.09.2016г. в РУ - Гълъбово е започнато бързо производство по чл. 343б, ал. 1 от НК, срещу неправоспособен водач - 16 годишен младеж от с. Мъдрец, общ. Гълъбово. На същата дата, в 01.00 ч., в гр. Гълъбово, на кръстовище с кръгово движение, в района на бензиностанция, непълнолетният е управлявал л.а „Опел Корса“, при което е изгубил контрол над автомобил, който се е ударил в метален стълб на уличното осветление. При тестване на водача с техническо средство е установено, че същият е управлявал МПС под въздействие на алкохол с концентрация 1,48 промила в издишания въздух. Задържан е за срок до 24 ч. в РУ – Гълъбово.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: