Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 21 септември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства и са регистрирани пет престъпления.

Бързи полицейски производства

На 20 септември  в РУ -  Казанлък е започнато бързо производство срещу А.М., на 58 г., от гр. Казанлък,  затова че в 18.35 ч. в гр. Казанлък, по бул."23-ти Пехотен шипченски полк", в посока изток, е управлявал л.а."Рено Меган", след употреба на алкохол 3,92 промила в издишаният въздух, установено с техническо средство. Същият е причина за две пътно-транспортни произшествия без пострадали, с материални щети. А.М. е задържан за срок до 24 часа в РУ -  Казанлък.   На 19 септември служители при РУ -  Раднево, на ул."Заводска"  в гр. Раднево спират за проверка л.а. "Фолксваген Голф", управляван от Й.И., на 53г. от същия град. В хода на проверката водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 2,52 промила в издишания въздух. Същият е задържан в РУ -  Раднево, за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

На 21 септември на ул. "Христо Ботев", в гр.Стара Загора, е спрян за проверка движещ се в посока изток л.а."Сеат Ибиза“,  управляван от И.Г., на 42 г,. от гр. Стара Загора. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство са отчетени 1.61 промила в издишания въздух. Образувано е бързо производство.

В хода на проверката пътуващият в автомобила Н. Н., на 42 г., от гр. Стара Загора, е хвърлил в патрулния автомобил сумата от 50 лв., за да не бъде санкциониран водача. Спрямо Н. Н. е образувано бързо производство за предлагане на подкуп. И. Г. и Н.Н. са задържани за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления

На 20 септември  в РУ -  Раднево се е  явил 46 годишен мъж от с. Ковачево, който е заявил, че на 19септември, около 13.00 ч., от пейката, на която е стоял в автогара -  Раднево, неизвестен извършител е извършил кражба на мобилния му телефон. Образувано е досъдебно производство.

На 20 септември  в РУ -  Гълъбово се е явил 47-годишен мъж  от гр. Гълъбово, който  е заявил, че на 17 септември, около 15.00ч., неизвестен извършител е извършил кражба на мобилния му телефон, който е бил оставен на скамейка в центъра на гр. Гълъбово. По случая е започнато досъдебно производство.

На 20 септември в РУ -  Казанлък е получен сигнал от 73 годишна жена от гр. Казанлък, която съобщила, че е станала жертва на телефонна измама. При проведена беседа с нея е установено, че за времето от 13.45 ч. на 20 септември до около 15.30 ч. на същата дата жената многократно е била търсена по домашния си телефон от непознато лице от мъжки пол, което се представило за полицейски служител. Мнимият полицай я е въвел в заблуждение, че предстои да стане жертва на телефонна измама. С цел залавяне на измамниците жената е предала на непознато за нея лице сумата от около 2400 лева и 2 бр. златни обеци. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 септември във Второ РУ -  Стара Загора се е явила   79-годишна жена,  която заявила, че на 12 септември е получила обаждане от непознат мъж, който я е заплашил и поискал пари. В последствие получила друго обаждане от мъж, който се е представил за полицейски служител и поискал съдействие за залавяне на измамници. Потърпевшата събрала сумата от 20 000 лева и ги хвърлила през балкона  на апартамента си. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 20 септември във Второ РУ - Стара Загора е получен сигнал за надраскани автомобили, паркирани на ул. "Св. Княз Борис"  в гр. Стара Загора. При посещение на място е установено, че на 19/20 септември, неизвестен извършител е надраскал с твърд предмет боята на л.а. "Опел Корса",  л.а. "Хюндай Галопер", л.а. "Опел Астра", л.а. "Киа Спортидж" и л.а. "Фиат Пунто“. По случая е образувано досъдебно производство.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: