Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 20 септември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно незабавно производство и четири бързи производства. Разкрити са  две престъпления и е  регистрирано едно  престъпление. Настъпило се едно пътно-транспортно произшествие.

Бързи полицейски производства

На 19 септември в РУ - Чирпан е започнато незабавно производство срещу 37 годишен водач на МПС, гражданин на Р. Турция. Около 07:10 ч. по път II-66 на 104 км. водачът е управлявал товарен автомобил “Мерцедес“, с прикачено към него полуремарке. Същият е спрян за проверка от полицейски екип на РУ – Чирпан и е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 2.20 промила алкохол в издишания въздух. На водача е взета кръв за изследване и задържан за срок до 24 часа в РУ - Чирпан. Уведомено е посолството на Република Турция.

На 19 септември е образувано бързо производство срещу М.Б., на 31г., от гр. Раковски, затова че на 19 септември, около 04:10 ч., в гр. Стара Загора,  по бул. "България", е управлявал л.а."Ауди А4", без да притежава валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишния срок от наложено му наказанието по административен ред за същото нарушение.

На 19 септември в Първо РУ - Стара Загора е образувано бързо производство срещу Г. Г., на 32г., от гр. Стара Загора, затова че на 19 септември, около 03,45 часа, в гр. Стара Загора, на кръстовището на бул."Св. Патр. Евтимий" и ул."Августа Траяна", е управлявал л.а."Ситроен С5" след употреба на наркотични вещества - амфетамин и канабис, установено с техническо средство.  Г.Г. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ -  Стара Загора.

На 19 септември, около 19.50 ч, на АМ „Тракия“, 174 км. в посока гр.София, полицейски екип на РУ - Чирпан подава сигнал със стоп-палка на л.а. "Мицубиши Шогун". Същият не спира и ускорява движението си. Служителите последват автомобила и го спират на 165+500 км. При последвалата проверка, е установено, че водачът - Д.И., на 35г., от с.Маломир, обл. Ямбол, превозва в автомобила 17 души, незаконно пребиваващи в страната чужденци (6 пълнолетни - 4 мъже, 2 жени и 11 деца - 8 момчета и 3 момичета, на възраст между 6 и 17 години). Лицата са отведени в РУ-Чирпан за установяване на самоличността им. Същите заявяват че са сирийски граждани. Водачът на МПС е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато бързо производство за престъпление по чл. 281 от НК.

На 19 септември при съвместно проведени действия на служители на Участък - Павел Баня и служители на ЦУ "ЮИДП" -  Сливен е извършена проверка на къща в с. Габарево, обитавана от Р.А., на 66 г. Установено е, че същият съхранява в двора си 8 куб.м. дърва за огрев от елша без редовно писмено позволително и без контролна горска марка. По случая е образувано бързо производство. Р.А. е задържан за срок до 24 часа в РУ -  Казанлък.

Разкрити престъпления

В бюлетин № 263  от 19 септември на ОДМВР -  Стара Загора е отразен палеж на лек автомобил "Алфа Ромео", паркиран пред входа на жилищен блок в ЖК „Васил Левски“ в гр. Казанлък.  В следствие на пожара е засегната и задната лява част на паркиран в непосредствена близост л.а. "Пежо 307". От проведените оперативно-издирвателни мероприятия на служители при РУ - Казанлък са установени извършителите на престъплението: 30-годишната М.Д. от гр.Казанлък и Б.П., на 29 г. от гр. Шипка. Същите са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

На 19 септември в РУ -  Чирпан е получено съобщение от 40 годишна жена от гр.Чирпан, затова че на 13 юли е установила, че от автомобила ?, който е бил паркиран  незаключен пред дома ? в с.Ценово, общ. Чирпан липсва мобилен телефон. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието - Д.И., на 19г., от с.Зетьово, общ.Чирпан. Започнато е досъдебно производство.

По-характерни престъпления

На 19 септември в РУ -  Раднево се е  явил 49 годишен мъж  от гр. Стара Загора, който заявил, че за времето от 11 септември до 18 септември неизвестен извършител е извършил кражба на помпа за поливане и 20 м. монофазен кабел за нея от дворното му място в с. Сърнево, общ.Раднево. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия

На 19 септември,  около 23.00 ч., в гр.Чирпан по бул."Г. Димитров" в посока изток, се е движил л.а "Хонда Сивик", управляван от И.П., на 19 г. от гр. Чирпан. В автомобила са пътували други двама младежи на 19 г. и непълнолетно момче, всички от гр. Чирпан. Поради движение с несъобразена скорост водачът губи управление над автомобила, който напуска пътното платно в дясно по посока на движението си, блъска метален ел. стълб и се удря в бетонна крайпътна ограда. В следствие на настъпилото ПТП  единият от пътниците получава тежка гръдна травма. Настанен е за лечение в УБАЛ - Стара Загора с опасност за живота.  Друг от пътниците е получил травма на главата и е настанен за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота, а непълнолетното момче е получило фрактура на ключица и натъртване на гръден кош. Обслужено е амбулаторно и е освободено за домашно лечение, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство,  което е  отчело 0.00 промила. Образувано е досъдебно производство.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: