Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 19 септември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи производства и е разкрито едно престъпление. Регистрирани са и други две престъпления, работата по разкриването на които продължава.

Бързи полицейски производства

На 18 септември в гр. Стара Загора, на кръстовището на ул. "Х. Д. Асенов“ с ул. "Боруйград ", е спрян за проверка л.а "Мерцедес" , управляван от К. К., на 46г., от гр. Стара Загора. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е  отчело стойност 1.49 промила в издишания въздух. К.К. е задържан в Първо РУ -  Стара Загора за срок до 24 ч. Образувано е бързо производство.

На 18 септември в гр. Стара Загора, на ул."Св. Княз Борис" е спрян за проверка л.а. "Мерцедес", управляван от Е. Е., на 21 г. от гр. Хасково. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е  отчело стойност 1.67 промила в издишания въздух. Е. Е. е задържан в Първо РУ - Стара Загора за срок до 24 ч. Образувано е бързо производство.

На 18 септември служители при РУ - Раднево са спрели за проверка л.а. "Опел", управляван от Д. И., на 21г., от гр.Стара Загора. В хода на проверката, лицето е тествано за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което е отчело положителен резултат за употреба на марихуана. Д. И. е задържан в РУ- Раднево за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Разкрити престъпления

В бюлетин № 262 от 18 септември е отразен опит за прокарване в обръщение на неистински парични знаци, седем броя банкноти с номинал 20 евро, при закупуване на автомобилни джанти, във връзка с което е образувано досъдебно производство. В резултат на  проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на престъплението - К.П., на 57 г. от с. Борец, общ. Брезово. Същият е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок до 72 ч. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления

На 17 септември, в 23,50 ч., на тел.112, е получено съобщение за лице в гр. Николаево с прободна рана в областта на корема. На място е установено че пострадалият е 33 годишен мъж от гр. Николаево. Същият е откаран във ФСМП - Казанлък, със засегнат черен дроб и е настанен в реанимация с опасност за живота. При проведените процесуално-следствени действия е установено, че при възникнал скандал между група лица в центъра на гр. Николаево, С. К.., на 33 г., от гр. Николаево, е намушкал с нож потърпевшия, след което е избягал и се е укрил. По-късно същият е установен и е задържан за срок до 24 часа в РУ - Казанлък. Образувано е досъдебно производство за престъпления по чл.115 във вр. с чл.18 от НК (опит за убийство). Работата по случая продължава.

На 18 септември в 04.10 ч. в РУ -  Казанлък е получено съобщение за горящ лек автомобил, паркиран пред входа на жилищен блок в ЖК „Васил Левски“. При извършения оглед е установено, че около 04.00 ч. е възникнал пожар в задната лява част на л.а. "Алфа Ромео" управляван от 55 годишен мъж от гр. Казанлък. В следствие на пожара е засегната и задната лява част на паркиран в непосредствена близост л.а. "Пежо 307". Образувано е досъдебно производство.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: