Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 18 септември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо производства и са разкрити три престъпления. Извършени са други две престъпления, работата по разкриването на които продължава.

Бързи полицейски производства

На 17.09.2016 г. полицейски екип на Второ РУ – Стара Загора е спрял за проверка л. а. "Пежо Партнер", управляван от В. Д., на 50 г., от гр. Стара Загора. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 2.46 промила в издишания въздух. В. Д. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство за престъпление  по чл.343б от НК. 

Разкрити престъпления

На 17.09.2016 г. в РУ – Казанлък е получено съобщение от ФСМП – Павел баня за постъпил починал мъж с прободни рани по тялото. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че около 21.30 ч. в землището на гр. Павел баня, до изоставени рибарници в западната част на яз. „Копринка”, след възникнал скандал,  Д. Д., на 66 г., от гр. Стара Загора е нанесъл няколко прободно-порезни рани с нож на 48 годишен мъж от гр. Кюстендил. В следствие на получените наранявания, на път към ФСМП, мъжът е починал. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.115 от НК. Извършителят е задържан за срок до 24 часа в РУ - Казанлък. За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Стара Загора.

На 15.09.2016 г. при извършена проверка от служители на в сектор ПКП, ОДМВР – Стара Загора, в района на кръстовището на ул. "Боруйград" с ул. "Майор Т. Кавалджиев", е открит тайник, в който е намерена и иззета кутия от цигари, съдържаща 4 полиетиленови  пликчета с бяло вещество под формата на кристали, за което след извършена експертиза е установено, че представлява наркотично вещество – метамфетамин, 19,8 грама. От допълнително проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че наркотичното вещество е укрито от И. Т., на 32 г., от гр. Стара Загора. Същият е задържан и на 17.09.2016 г. му е повдигнато обвинение за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК. С постановление на РП - Стара Загора, на И. Т. е наложена мярка за неотклонение „задържане за срок от 72 часа“.  Работата по случая продължава.

На 16.09.2016г. в с. Ягода, общ. Мъглиж, на ул. "Дунав", служители на Участък Мъглиж при РУ – Казанлък са извършили проверка на А. К., на 20 г., от с. Ягода. В хода на проверката в лицето е намерена и иззета суха тревиста маса – марихуана, 1,45 грама. А. К. е  задържан за срок до 24 часа. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354а, ал.3, т.1 от НК.

По-характерни престъпления

На 17.09.2016 г., в Първо РУ – Стара Загора, е получено съобщение от 47 годишен старозагорец, затова че за времето от 27.08.2016г. до 05.09.2016г., неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец в къщата му и е отнел парична сума в размер на 900 лв. и нотариален акт за недвижим имот. Образувано е досъдебно производство.

На 17.09.2016 г. е получено съобщение от 40 годишен мъж, собственик на автокъща, намираща се в гр. Стара Загора, че непознато за него лице си е послужило с неистински парични знаци - седем броя банкноти с номинал 20 евро, при опит за закупуване на автомобилни джанти. Образувано е досъдебно производство.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: