Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 14 септември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е образувано едно бързо производство и са регистрирани четири  престъпления. Настъпили са две пътно-транспортни произшествия.

Бързо производство

 

На 13септември е образувано бързо производство срещу А.С., на 67г., от гр.Стара Загора, затова че на същата дата, в 08.30 ч., по ул."Капитан Петко Войвода" в гр. Стара Загора, е управлявал л.а. "Фиат Типо" след употреба на алкохол с концентрация 2,18 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа във Второ  РУ -  Стара Загора.

 

По-характерни престъпления

На 13 септември  в РУ -  Чирпан се е явил 20 годишен продавач-консултант в магазин в  гр. Чирпан, който е заявил, че на 10 септември е бил въведен в заблуждение от непознат за него мъж, който е закупил стоки за сумата от 300 лева и е заплатил с банкнота от 500 евро, за което пострадалият му е върнал ресто от 650 лева. По-късно е установено, че банкнотата от 500 евро е неистинска. По случая в РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство.

На 13 септември във Второ РУ - Стара Загора е постъпило съобщение за пострадала от телефонна измама 84 годишна жена от гр. Стара Загора. На същата дата, около 16:00 ч., неизвестен извършител се е обадил на стационарния ? телефон и се представил за „главен инспектор от полицията“. Същият поискал от жената да съдейства на полицията за задържане на телефонни измамници като предостави сумата от 1600 лв. Около 17:00 ч. потърпевшата хвърлила от терасата на апартамента си в гр. Стара Загора найлонова торбичка със сумата от 1600 лв. на непознато за нея лице. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 септември  в Участък - Гурково при РУ - Казанлък е получен сигнал от 31 годишна жена от гр. Гурково, че на същата дата около 10.00 ч. в гр. Николаево, неизвестен извършител е откраднал мобилен телефон от незаключен лек автомобил. По случая е образувана проверка.

На 13 септември в Първо РУ -  Стара Загора е получено съобщение от 69 годишен мъж от гр. Стара Загора, затова че за времето от 14:00 ч. на 12 септември до 08:00 ч. на 13 септември, неизвестен извършител, чрез  използване на подбран или подправен ключ, е проникнал  в собственият му л.а. "Ауди 80", паркиран в гр. Стара Загора, и е извършил кражба на автокасетофон. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия

На 1 3септември,  около 15.05 ч.,  на ПП I-5 км., 205 +900,  в посока север, се е движел т.а. ''Мерцедес Атего'' управляван от  54 годишен мъж от с. Осенец, обл. Пловдив. Същият навлязъл в лентата за насрещно движение и блъснал движещият се срещу него т.а. „Рено Премиум“, управляван от 37-годишен мъж от гр. Пловдив, При удара са нанесени материални щети по двата автомобила. Водачи са тествани за алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. Образувано е досъдебно производство.

На 13 септември, около 08.20 ч., по път ІІ-66, от с. Мирово за с. Плодовитово, общ. Братя Даскалови, в посока изток, се е движил л.а "Ауди 80", управляван от 29 годишен мъж от с. Оризово, общ. Братя Даскалови.  На 115 км, от земен път, излиза колесен трактор "Ферари", управляван от на 53 годишен мъж от с. Гранит. Същият не пропуска движещият се по пътя с предимство лек автомобил и става причина за пътно-транспортно произшествие. В следствие на удара водачът на автомобил е получил порезни рани по лицето и фрактура на тазобедрена става, а водачът на трактора - фрактура на черепа. Обслужени са ЦСМП - Чирпан и са откарани в МБАЛ -  Стара Загора за лечение, като водачът на трактора е с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 
Банер

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

Работа:
Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: