Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 13 септември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора е разкрит извършителят на девет кражби. Образувани са пет бързи производства  и са регистрирани  единадесет  престъпления.

Бързо производство

На 11 септември на ул. "Войнишка", северно от парк "Розариум " в гр. Казанлък, от служители на РУ - Казанлък, е  извършена на проверка на Т.М., на 18 г., от гр. Казанлък, при която е намерена суха зелена тревиста маса. След изготвената експертиза е установено, че същата представлява наркотично вещество – марихуана, 0,33 грама. Младежът е  задържан в РУ - Казанлък за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 10 септември в гр. Стара Загора, по ул. "Aрмейска", до дом № 18, служители на сектор "Пътна Полиция", са спрели за проверка л.а."Форд Ескорт" с водач Й.Т., на 38 г., при което е установено, че същият не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство и управлява автомобила в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Образувано е бързо производство.    

На 10 септември  в с. Могила, на кръстовището за с. Преславен, общ. Стара Загора, служители на сектор "Пътна Полиция", са извършили проверка на л.а. "Форд Фиеста", с водач И. И., на 32 г., при която е установено, че същият не притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. и управлява автомобила в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото нарушение. Образувано е бързо производство.

На 12 септември на ул. "Любен Каравелов " в гр. Стара Загора, е спрян за проверка л.а. "Опел", управляван от Г. Й., на 20 г. от с. Хрищени. При извършена проверка с техническо средство за употреба на наркотични вещества, уредът е отчел наличие на канабис. Водачът е задържан в Първо РУ- Стара Загора за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство.

На 12 септември във  Второ РУ - Стара Загора, е започнато бързо производство срещу И.К., на 58г., от гр. Стара Загора, затова че на 12 септември в гр.Стара Загора, по бул."България", е управлявал л.а. "Мерцедес " с концентрация на алкохол 1,98 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан във Второ РУ- Стара Загора за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления

За периода от 01.08.2016 г. до 07.09.2016 г. на територията на Първо РУ – Стара Загора са извършени множество домови кражби и кражби от търговски обекти, за разследването на които са образувани досъдебни производства.

 • Кражба, извършена на 01 август,  от къща в гр. Стара Загора, ул."Св. Климент Охридски“, при която са отнети 170 лв., 10 евро и златни накити.
 • Кражба, извършена на 04 август, от къща в гр. Стара Загора на  ул."Г. С. Раковски", при която са отнети около 50 грама златни накити.
 • Кражба, извършена на 26 август, от жилище в гр. Стара Загора на ул."Ген.Гурко", при която са отнети 120 лева и дебитна карта, от която по-късно, същия ден, е осъществена транзакция на сумата от 400 лева.
 • Кражба, извършена на 29 август, от жилище в  гр. Стара Загора, ул."Цар Иван Шишман", при която са отнети 800 лева и мобилен телефон.
 • Кражба, извършена на 02/03 септември, от търговска маса на "Кооперативен Пазар" - Стара Загора, при която е отнета сумата от 25 лева на монети.
 • Кражба, извършена за времето от 27 август до 05 септември, от къща в гр.Стара Загора, на ул."Братя Жекови", при която са отнети 1500 лв., 200 евро и около 45 гр. златни накити.
 • Кражба, извършена на 07 септември, от къща в  гр. Стара Загора на ул."Хаджи Димитър Асенов", при която са отнети 2 броя мобилни телефони.
 • Опит за кражба на парична сума, извършен на 06/07 септември от закусвалня в гр. Стара Загора на ул."Цар Иван Шишман".
 • Кражба, извършена на 07 септември, от кафене в гр. Стара Загора на ул."Св.Княз Борис", при която са отнети дамска чанта, съдържаща портмоне с 480 лв. и лични документи.

От проведените оперативно-издирвателни мероприятия на сектор "Криминална Полиция" при Първо РУ – Стара Загора е установен и задържан извършителят на престъпленията - К.А., на 19 г. от  гр. Стара Загора. На същия е наложена постоянна мярка  за неотклонение "Задържане по стража".

По-характерни престъпления

На 12 септември от служители на Второ РУ – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция, при която са извършени процесуално-следствени действия на търговски обекти, намиращи се на пазара в кв. „Лозенец“. Намерени са и са иззети стоки от защитени марки, обект на незаконна търговска дейност, както следва:

 • При извършено претърсване и изземване на търговска маса стопанисвана от С. Й., на 25 г., от  гр. Стара Загора, са намерени и иззети 67 броя спортни комплекти „Адидас“.
 • При извършено претърсване и изземване на търговска маса, стопанисвана от лицето А. М, на 23 г., от гр. Стара Загора, са намерени и иззети 38 спортни комплекта от марките „Адидас“ и „Пума“.
 • При извършено претърсване и изземване  на търговска маса, стопанисвана от лицето О. М., на 56 г., от гр. Стара Загора, са намерени и иззети 28 комплекта анцузи „Адидас“ и „Найк“ и 5 чифта спортни обувки“ Адидас“ и „Найк“.
 • При извършено претърсване и изземване на търговска маса, стопанисвана от лицето Ж. К., на 35 г., от  гр. Стара Загора, са намерени и иззети 25 спортни комплекти  „Адидас“ и „Пума“.
 • При извършено претърсване и изземване на търговска маса, стопанисвана от лицето Д. Г., на 39г., от гр. Стара Загора, са намерени и иззети 39 спортни комплекти   „Пума“,“Лакоста“,“Найк“ и „Армани“.
 • При извършено претърсване и изземване  на търговска маса, стопанисвана от лицето Й. Й., на 23 г., от  гр. Стара Загора,  са намерени и иззети 19 спортни  комплекта „Армани“ и“Адидас“ и 16 чифта обувки „Армани“, „Адидас“, „Лакоста“, „Пума“ и „ Келвин Клайн“.
 • При извършено претърсване и изземване на търговска маса, стопанисвана от А. О., на 63 години, от гр. Стара Загора са намерени и иззети 26 спортни комплекти „Адидас“ , „Лакоста“,“ Армани“ и „Найк“.
Във Второ РУ – Стара Загора са образувани досъдебни производства. Работа по изброените случаи продължава.

На 12 септември в РУ - Гълъбово е получено съобщение, за извършена кражба на сумата от 500 лв., от къща в с. Обручище, общ. Гълъбово, обитавана от 58-годишна жена. От извършения оглед е установено, че в къщата е проникнато през незаключен прозорец, намиращ се на първия етаж. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 септември в РУ- Раднево се е явил 64 годишен мъж, от гр. Раднево, който е съобщил, че на 11 септември, около 12.30 ч., неизвестен извършител е проникнал в дома му и е отнел мобилен телефон . По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 септември в Първо РУ – Стара Загора, се е явил 41 годишен мъж гр. Стара Загора, управител на ресторант в гр. Стара Загора, намиращ се на  ул. "Цар Иван Шишман", който е заявил, че на  05 септември, за времето от 16:00 ч. до 16:30 ч., неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в кухненското помещение на ресторанта и е извършил кражба на сумата от 200 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

БанерСлушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: