Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 11 септември 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са образувани три бързи производства  и са разкрити две престъпления.

Бързи производства

На 10.09.2016 г. в сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343в, ал. 2 вр. чл. 26, ал. 1 от НК срещу В. К., на 32 г., от гр. Стара Загора. Същият на 10.09.2016 г., около 03.45 ч., в гр. Стара Загора, по ул."Иван Вазов", е управлявал л.а."БМВ" без да притежава свидетелство за правоуправление, за което му е съставен АУАН. Малко по-късно, около 04.45 ч., лицето отново е бил установено да управлява същия автомобил, за което му е съставен нов акт. В. К. е наказван по административен ред за управление на МПС без съответно свидетелство и през 2015 г. 

На 10.09.2016 г. в сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е започнато бързо производство по чл. 343б, ал.1 от НК, срещу Н. В., на 53 г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, около 22:10 ч., в с. Преславен, общ. Стара Загора, е управлявал л.а."Хюндай Атос" след употреба на алкохол - 1,26 промила, установено с техническо средство. Водачът е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора.

На 10.09.2016г. е започнато бързо производство по чл. 343б, ал. 1 от НК срещу С. С., на 43 г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, около 20,25 ч., в гр. Стара Загора, по ул. „Августа Траяна“ докато е управлявал л. а. "Шевролет Лачете", собственост на таксиметрова фирма, не се е движил на достататъчно разстояние от намаляващия скоростта пред него л.а." Хонда Сивик", управляван от 23 годишен водач от гр. Стара Загора, при което го е  застигнал и го е блъснал. На двата автомобила са нанесени материални щети. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 2.14 промила на С. С. и 0,00 промила на другия водач. С. С. е задържан във Второ РУ – Стара Загора за срок 24 часа.

Разкрити престъпления

На 10.09.2016 г. служители на група ПИП, РУ – Казанлък, са извършили проверка на търговски обект, намиращ си в гр. Казанлък, на бул."Княз Ал. Батенберг", с управител Т. М., на 50 г., от гр. Казанлък. На място е установено, че в обекта се предлагат за продажба облекла (дънки и ризи), маратонки, колани и очила, без съгласието на притежателя на изключителното право, от следните марки: "Прада“ ,”Бос“,“Долче и Габана“, “Пепе джинс”, “Армани“ и „Валентино“. Управителят не е предоставил документ за произхода на стоките и документи, даващи му правото да търгува с тях. Вещите са иззети и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 172 б от НК. Материалите са докладвани на РП – Казанлък.

На 22.03.2016 г. в сектор "Пътна полиция", ОДМВР - Стара Загора, се е явила 38 годишната М. И., от с. Калитиново, общ. Стара Загора, и е подала заявление за издаване на свидетелство за управление на МПС, като е представила свидетелство за завършено основно образование, издадено на нейно име, от училище, намиращо се в населено място на територията на община Димитровград. Извършена е проверка, при която е получена информация от РИО - Хасково, че на М. И. не е издавано свидетелство за завършена степен на образование от това учебно заведение. По случая на 10.09.2016 г. е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 316, вр. чл. 308, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

 

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

БанерСлушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: