Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Районна прокуратура-Казанлък привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за телефонна измама

Е-мейл Печат

Днес, 9 септември 2016 г., Районна прокуратура- Казанлък привлече като обвиняеми Иван Д., на 37 г. от гр. Горна Оряховица, и Колю Д., на 49 г., от гр. Горна Оряховица, за това, че при условията на продължавано престъпление – на два пъти са възбудили и поддържали заблуждение у 69-годишна жена, като с това са й причинили имотна вреда  в размер на 11 500 лв.- престъпление по чл.210, ал.1, т.2 във връзка с чл.209, ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс. С постановление на наблюдаващия прокурор двамата обвиняеми са задържани в ареста за срок от 72 часа.

До момента е установено, че на 8  и 9 август 2016 г.  Иван Д. и Колю Д., действайки в съучастие като извършители, се свързали по телефона с 69-годишна жена от гр. Казанлък. Те й позвънили два пъти. Единият от тях се представил за началник на “Криминална полиция” и поискал от нея съдействие за залавяне на “телефонни терористи”. На възрастната жена двамата обяснили, че е необходимо да остави пред дома си  парични суми –първоначално сумата от 7 700 лв., а втория път от 3 800 лв.  В изпълнение на поръчението пострадалата двукратно изтеглила големи суми пари от две банки в гр.Казанлък. Неизвестно за нея лице е взимало оставената сума пред дома й. На 10 август 2016 г. пострадалата разбрала, че е жертва на измама и сигнализирала Районно управление на МВР-Казанлък.

Иван Д. и Колю Д.  са многократно осъждани за тежки умишлени престъпления, като голяма част от присъдите им са за извършени измами. Иван Д. е осъден 12 пъти за различни престъпления, като последното си наказание е изтърпял на 12 декември 2014 г. Настоящата му престъпна дейност е развита в условията на опасен рецидив.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък по досъдебното производство до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, извършени са претърсвания, иззети са вещи, относими към предмета на доказване, извършен е личен обиск на единия от извършителите, както и разпознаване на лица, назначени са експертизи и др.

Предстои Районна прокуратура-Казанлък да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо двамата обвиняеми.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

БанерСлушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: