JAZZFESTKZ.EU

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през

http://tunein.com/radio/Radio-Sevtopolis-Kazanlak-s225879/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

За втора поредна година Балкански фестивал „Бохеми“ Банско превърна пиринското градче във фестивален център. Звезди, като легендарния Дино Мерлин, Кристиян Азирович оркестър, оркестър „Карандила“ и за първи път в България – Магнифико, дойдоха в Банско, за да се качат на сцената на „Бохеми“.

На 3-ти септемрви, началото на фестивала, Дино Мерлин дойде в България за първи път от 20 години с най-новото си шоу „Хотел Национал“, като пя емоционално и енергично повече от 2 часа. Публиката беше многонационална, като наброяваше близо 10 000 души в центъра на Банско. Атмосферата беше наелектризирана от хилядите фенове и вълнението на самия Дино Мерлин и изключителната му група музиканти. 

На 4-ти, втората вечер на фестивала, на сцената блеснаDIA – перлата на „Бохеми“ 2016. Тя впечатли публиката както с прекрасния си глас и специфичен електро аранжимент на народни песни, така и със страхотно шоу. Заедно с DIA се изявиха танцова формация „Еремия“, съпроводени със зрелищен огнен спектакъл. След това Кристиян Азирович оркестър, най-добрите трубачи в Сърбия, превзеха площада в Банско с мощен балкански грохот.

4-ти септември отбеляза първата изява на словенския изпълнител Магнифико и неговата група в България. Аристократите от Словения бяха подобаващо облечени – с костюми и фракове, представяйки една изтънчена версия на Балканите. Магнифико изпълни както песни от новия си албум Charlatan de Balkan, така и утвърдилите се хитове HirAjKamHirAj Go, GivMi Mani, Pismo Kumuи други. Групата беше запленена от публиката в Банско и красотата на България и обеща да се върне отново!

Балкански фестивал „Бохеми“ Банско благодари на всички присъстващи, на всички партньори, на Община Банско, без която събитието нямаше да се състои, както и на изпълнителите тази година. Изключително сме щастливи, че имахме възможността да сбъднем хиляди мечти и да реализираме още веднъж „Бохеми“ Банско – най-добрият фестивал за балканска музика в България.

Снимки: Елица Миланова

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666