Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 30 август 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо производство. Регистрирани са четири престъпления. Настъпили са две пътно-транспортни произшествия с пострадали.

Бързи полицейски производства

На 29 август  в сектор "Пътна Полиция" е образувано бързо производство срещу Е.Л., на 29 г., от  гр.Стара Загора, затова че на 27 август, около 00:15 часа, по бул."Цар Симеон Велики" в гр.Стара Загора, в посока изток, е управлявал лек автомобил "БМВ", без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство.

По-характерни престъпления

На 28 август в РУ - Чирпан е получено съобщение, че в с. Черна гора е възникнал скандал, прераснал в побой, при който Г.И., на 19 г., от с. Черна гора е нанесъл удар с нож  в лицевата част на главата на 20 годишен мъж от с. Черна Гора. В следствие на удара потърпевшият е получил фрактура на черепа и приет е за лечение в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" - Стара Загора, с опасност за живота. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство. Г.И. е задържан за срок до 24 часа в РУ- Чирпан.

На 29 август във Второ РУ – Стара Загора е постъпило съобщение за извършена кражба от апартамент, намиращ се в гр. Стара Загора, на ул. „Х. Д. Асенов“. При посещение на място е установено, че неизвестен извършител, за времето от 12:00 ч. на 26 август  до 16:00 ч. на 29 август, след като се е покатерил по парапета на терасата, е  проникнал  в жилището чрез използване на неустановено техническо средство и е извършил кражба на златни накити  с тегло около 30 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 август в Участък - Мъглиж при РУ – Казанлък е получено съобщение от 47-годишен мъж от гр.Мъглиж, че за времето от 07.00 ч. до 16.00 ч. на 29 август неизвестен извършител, след като е отключил входната врата на къщата му, е проникнал вътре и е извършил кражба на 25 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 август в Първо РУ - Стара Загора е получено съобщение за извършена кражба от жилище, намиращо се  в гр. Стара Загора, на ул. „Цар Иван Шишман“, при която са отнети сумата от 800 лева и мобилен телефон. Извършен е оглед на местопроизшествието. По случая в Първо РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия

На 29 август, около 13.10 ч., по път ІІІ – 5007, от с .Шаново за с. Зимница, в посока изток-запад, се е движил мотоциклет "Балкан 50" , управляван от неправоспособен водач, на 31 години, от с .Енина, общ. Казанлък. На около 1500 м. преди с.Зимница, на десен завой, водачът е предприел маневра „изпреварване“ на няколко автомобила и навлизайки в лентата за насрещно движение се е ударил челно в движещият се в посока запад-изток товарен автомобил "Газ 66", управляван 58 годишен водач от гр. Казанлък. В резултат на удара мотоциклетистът е починал на място. Водачът на товарния автомобил е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила. Образувано е досъдебно производство.

На 29 август, около 15.12 ч., по път 6602, км.8+000, от гр. Стара Загора в посока към с. Старозагорски минерални бани, се е движил лек автомобил "Опел Астра", управляван от 40 годишна водачка от с.Тулово, общ.Мъглиж. На десен завой лекият автомобил се блъска в движещ се към гр. Стара Загора специализиран автомобил (бетоновоз), управляван 49 годишен водач от гр. Стара Загора. В следствие на удара водачката на лекия автомобил е получила фрактура на лява тазобедрена става и лява подколенна става и е настанена за лечение в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович", гр. Стара Загора, без опасност за живота. Пътуващ в лекия автомобил мъж на 28 г. от с. Дъбово, общ. Мъглиж е получил фрактура на шийни прешлени. Настанен е за лечение в  УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович", гр. Стара Загора, без опасност за живота, а друг пътник от лекия автомобил, мъж на 32 години, също от с. Дъбово общ. Мъглиж, е получил травми на главата. Обслужен е амбулаторно и е освободен без опасност за живота. Водачите са тествани за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело 0.00 промила и за двамата. В сектор „Пътна полиция“, ОДМВР – Стара Загора, е образувано досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: