Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминалната обстановка в региона през уикенда

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързo полицейско производство и е разкрито едно престъпление. Регистрирани са две престъпления. Настъпило е едно пътно-транспортно произшествие с пострадали.

Бързи полицейски производства

На 21.08.2016 г., в 03:30 ч., по четвъртокласен път - 50005, на около 500 м. западно от с. Хаджидимитрово, е спрян за проверка т.а. ''Ивеко 3512'', фирмена собственост, управляван от А. Ж., на 44 г., от гр. Мъглиж. При извършен тест на водача с техническо средство е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол - 1,59 промила. В РУ – Казанлък е образувано бързо производство. А. Ж. е задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления

На 20.08.2016 г., в 08.39 ч., в ОДЧ на РУ - Казанлък, е получено съобщение от жител на гр. Казанлък, че противозаконно е отнет лекия му автомобил „Опел Кадет“, който е бил паркиран пред дома му в гр. Казанлък, на ул. „Христо Ботев“. Малко по-късно автомобилът е бил намерен изоставен на ПП I-5, на около 1,5 км. южно от връх "Шипка", в землището на гр. Шипка, общ. Казанлък. От проведените ОИМ е установен извършителят на престъплението – 17 годишен младеж от гр. Казанлък, който на същата дата е извършил и взломна кражба от хижа, намираща се в района на връх „Шипка“, при която е отнел 2 бр. цифрови телевизионни приемници, ютия, ъглошлайф, ел. кабели, нивелир, фазомер и др. Отнетите вещи са намерени. В РУ – Казанлък са образувани досъдебни производства по чл. 346 и по чл.195 от НК, а извършителят е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления

На 20.08.2016 г., в 17:50 ч., в ОДЧ на РУ – Раднево, е получено съобщение от жител на гр. Раднево, затова че от личния му автомобил "БМВ“, паркиран на паркинг пред жилищен блок в гр. Раднево на ул. „Стефан Караджа“, неизвестен извършител, чрез разбиване на багажника на автомобила, е извършил кражба на бас каса и аудио усилвател. В РУ – Раднево е образувано досъдебно производство.

На 20.08.2016 г., в 17:43 ч., в ОДЧ на РУ – Раднево е получено съобщение от жител на гр. Раднево, затова че на същата дата, около 17:20 ч., в гр. Раднево, кв. Гипсово, на ул."Бистрица", от автомобила му, „Опел Вектра“, е извършена кражба на чантичка с лични документи и сумата от около 300 лева. Автомобилът е бил оставен отключен, с отворен прозорец на предната лява врата. В РУ – Раднево е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия

На 20.08.2016 г., около 14.57 ч., на АМ "Тракия", в посока запад, се е движил л.а. "Хонда Сивик", собственост и управляван от 40 годишна жена от гр. Пловдив. На км. 194+200 водачът губи контрол над автомобила, който напуска пътното платно вдясно по посока на движението, преминава през отводнителен канал и скат и се преобръща по таван на пътното платно в аварийната лента. В следствие на настъпилото ПТП водачът получава разкъсно-контузна рана на ляво коляно. Обслужена е амбулаторно и е освободена, без опасност за живота. Возещата се на предна дясна седалка жена на 43 г. е получила фрактура на дясна ръка и е оставена за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота. Возещото се на задна седалка момче на 12 години е получило сътресение на мозъка и е оставено за наблюдение в УМБАЛ – Стара Загора, без опасност за живота, а возещото се също на задната седалка момиче на 16 години е получило охлузни рани по долните крайници – обслужено е амбулаторно и е освободено. Ползвани са обезопасителни колани. Водачката на автомобила е тествана за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. В РУ – Чирпан е образувано досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: