Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 20 август 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани три бързи полицейски производства. Регистрирани са две престъпления. Настъпили са три тежки пътно-транспортни произшествия.

Бързи полицейски производства

На 19.08.2016 г., в сектор "Пътна полиция", ОДМВР – Стара Загора, е образувано бързо производство срещу К. М., на 21 г., затова че на 19.08.2016 г., около 00.40 ч., в гр. Стара Загора, по ул."Ген. Гурко", е управлявал л.а. "Трабант" без да притежава СУМПС, в едногодишния срок от наложено му наказание по административен ред за същото деяние.

На 19.08.2016 г. в Първо РУ – Стара Загора е образувано бързо производство за престъпление по чл.343"б", ал.3 от НК срещу Д. С., на 37 г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, около 20:00 ч., по ПП І-5, е управлявал л.а."Ауди А6“, след употреба на наркотични вещества (амфетамин, метаамфетамин), установено с техническо средство "Дръгтест" 500“. При извършена проверка в лекия автомобил са намерени и иззети 7 бр. незаконно притежавани боеприпаси, калибър 7,65, за което е образувано бързо производство по чл. 338, ал.1 от НК. Д. С. е задържан за срок до 24 часа в Първо РУ – Стара Загора.

По-характерни престъпления

На 19.08.2016 г. в РУ - Казанлък се е явил 88 годишен казанлъчанин,  който е заявил, че е станал жертва на измама. На същата дата, около 10.30 ч,. на домашният му телефон се е обадил непознат мъж, който поискал от него да предаде всичките си пари. В последствие на мобилния му телефон се е обадил друг неизвестен мъж, който се е представил за „началник на криминална полиция“ и е заявил на потърпевшия, че в момента се провежда акция по задържане на телефонни измамници и е необходима помощта му за залавянето им. Необходимо било да предаде пари на измамниците, за да може да бъдат задържани с тях и в последствие да бъдат съдени. След като бил въведен в заблуждение възрастният човек на два пъти е предал сумата от 7000 лв. на непознато за него лице.  В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал.1 от НК.

На 19.08.2016г. в РУ - Казанлък се е явила 39 годишна жена от с. Ясеново, която е заявила, че за времето от 20.00 ч. на 18.08.2016 г. до 07.30 ч. на 19.08.2016 г. в с. Хаджидимитрово, неизвестен извършител противозаконно е отнел ползания от нея л.а. "Фолксваген Поло“, който е бил паркиран на ул."Бор". В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия

На 19.08.2016 г., около 20.50 ч., по ПП I-6, в посока запад-изток, се е движил л.а. "Форд Фокус", управляван от Н. Н., на 27 г. от гр. Горна Оряховица. На около 1км. източно от пътен възел със с. Дъбово, общ. Мъглиж, автомобилът блъска движещ се по средата на пътното платно, пешеходец на 50 години от с. Ветрен, общ. Мъглиж, в резултат на което пешеходецът почива на място. Водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, като резултатите са отрицателни. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 20.08.2016 г., около 01:00 ч., по ПП-I-6, в посока запад-изток, се е движил влекач ''Мерцедес" с прикачено за него полуремарке, фирмена собственост, управляван от С. Т., на 47 години, от гр. Плевен. На около 1 км. западно от пътен възел за гр. Николаево влекачът навлиза в лентата за насрещно движение и със задното ляво колело на полуремаркето блъска движещия се срещу него л.а. ''Рено'' управляван от 56 годишен водач от гр. Карлово. В следствие на настъпилото ПТП водачът на лекия автомобил почива на място, а съпругата му, на 53 г. от гр. Карлово, получава фрактури на ребрата и вътрешни наранявания. Оставена е за наблюдение в МБАЛ – Казанлък, с опасност за жуивота. С. Т. е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело - 0.00 промила. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 18.08.2016 г., около 23.00 ч., по общински път, свързващ гр. Раднево и с. Загоре, общ. Стара Загора, в посока изток, от с. Загоре към с. Коларово се е движил л. а. "Опел Корса", управляван от 26 годишен неправоспособен водач от с. Боздуганово, общ. Раднево.  При движение с несъобразена с пътната обстановка скорост, водачът губи контрол над автомобила, който напуска пътното платно в дясно по посоката на движение и катастрофира. В резултат на настъпилото ПТП водачът е получил перфорация на бял дроб и вътрешни контузни рани. Приет е в кома, с опастност за живота в УМБАЛ "Проф д-р Ст. Киркович", където след операция му е отстранена слезка и е установено, че има множество фрактури. Пътуващата в автомобила жена на 22 г. от с. Боздуганово е прегледана и освободена без наранявания. В РУ – Раднево е образувано досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: