Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Тоника СВ отново заедно

Е-мейл Печат

1.За първи път от 20 г. и след юбилейния концерт на Стефан Диомов "Тоника СВ" ще се срещне със своята публика в страната. С какво настроение очаквате тези концерти?

Стефан Диомов: Очаквам тези концерти с радост и мъничко страх. Радост, защото мислех, че голяма част от песните на Тоника СВ са безвъзвратно забравени. Оказа се, че това не е така. Вече повече от година реализираме концерти в големи зали - Бургас, Варна, Зала 1 на НДК.... И навсякъде публиката пее по-силно от нас, получава се невероятна атмосфера. А страх - заради сложното техническо обезпечаване. Надявам се всичко да е наред...

Милица: През всичките тези години ние всъщност не сме се разделяли с публиката, но сега ще се срещнем отново в оригиналния състав на Тоника СВ - Ваня, Милица, Ралица, Драго и Тео - така, както бяхме избрани на конкурса през 1980 г. Надявам се настроението да е изпълнено с взаимна радост, както през всичките тези години.

Ваня: Аз лично очаквам тези срещи с огромно нетърпение. Вярно е, че никой от нас не се е разделял с публиката през всичките тези години. Но сега тези срещи ще бъдат специални - заради това, че ние отново сме заедно. Вълнението е голямо и се надявам това да почувства и публиката.

 

2. Какво ще чуят Вашите почитатели по време на предстоящите концерти?

Ралица: По време на тези концерти публиката ще чуе най-големите  хитове на Тоника СВ, останали в сърцата на хората - "Приятели", " Кой ще каже какво е любов", "Люлякови нощи", "Един неразделен клас", "Аз и моето момиче", "Запази последния танц", "Здравей как си, приятелко...

Драго: Това са оригиналните хитове на "Тоника СВ", които станаха любими на публиката през годините.

Стефан Диомов: Програмата ни ще включва повече от 25 песни - само известни заглавия - песните, които ни направиха популярни. Някои от тях ще бъдат с леко променени аранжименти, с по- модерен саунд, но сигурен съм, публиката лесно ще ги разпознае.

3. С какво публиката е по-специална за Вас?

Милица: Публиката за нас е специална навсякъде. Където и да пеем в България, това е нашата публика и нашите сърца и песни са за нея. Радвам се, че в края на лятото ще се срещнем с публиката в  Плевен, Русе и Стара Загора!

Тео: Аз съм роден в Плевен. Ясно е, че публиката в родния ми град ще е по-специална за мен.

Ралица: Публиката в Плевен е специална и за мен, защото аз съм родена и израснала в град Левски, който е съвсем наблизо. А родното място винаги е било много специално за мен. Детството ми е свързано с Плевен - много често пътувах до там и се чувствах чудесно!

4. Всеки от Вас през всичките тези години имаше самостоятелни изяви и проекти. Какво е усещането сега да сте отново на една сцена?

Стефан Диомов: Невероятно е! Като че ли се качвам в машина на времето и се връщам в годините, когато създавахме ТОНИКА СВ. Най-романтичната част от творческия живот на групата! Бяхме големи ентусиасти, работехме над всеки детайл на песента и като че ли не разбирахме какво става с нас. Осъзнахме го по-късно, защото не е толкова лесно да създадеш песни, които да преживеят десетки години на популярност. Наистина е невероятно отново да споделяш с публиката песни, писани преди повече от 30 години.

Ваня: Отново сме заедно! И сега има хем нещо от ентусиазма на онези първи години, когато започнахме своя път, хем зрялост и мъдрост, която всеки от нас и всички заедно сме трупали през годините. Събрахме се отново заедно преди една година, но не бързахме с концертите. Трябваше ни време, за да пораснем.

Тео: Приятно е. Ще е още по-приятно, ако заедно с нас на сцената има и инструменталисти. Работим по въпроса. Що се отнася до самостоятелните проекти, те също са колективно усилие.

Ралица: Цял живот съм в Тоника, а сърцето ми е в Тоника СВ! А усещането е неповторимо - публиката пее с нас всичките ни песни. Това усещане не може да се обясни - може само да се почувства!

Милица: Разбира се като група събрана от соло певци  всеки от нас работи и самостоятелно, но неповторимата палитра от тези гласове прави звуковата картина още по-пъстра и вълшебна.

5. Песните на "Тоника СВ" през годините станаха част от историята на българската музика и част от живота на всеки българин. С тях се обясняваме в любов и се прощаваме, с тях посрещаме празниците си и по-лесно преодоляваме болките си, срещаме се и се разделяме, отправяме си пожелания и специални послания. Как се печели и как се отстоява такова доверие?

Ваня: Доверие се печели с много и непрекъсната работа и искреност към публиката. Вярно е, че през годините ние изпяхме песни, които  станаха част от живота на хората. Те се отъждествяват с героите на нашите текстове, запяват мелодиите, говорят с фрази от текстове на наши песни... Това означава само едно - че сме намерили онези чувства, онези настроения, онези думи и хармонии, които отекват в сърцата на хората. Няма по-голямо удовлетворение за артиста от това. Вече поколения ученици се разделят с нашата песен "Един неразделен клас", поколения влюбени седят прегърнати сърце до сърце в топлите люлякови нощи, поколения приятели тичат край реката чак до мрак...

Милица: Доверието на публиката се печели с любов и искреност! Ние винаги сме се отнасяли към публиката като към близки приятели и това се усеща като емоция в концертните зали.

6. След тези концерти какво планира групата?

Драго: След тези концерти обмисляме следващите за месец септември.

Милица: Както казах, Плевен, Русе и Стара Загора са първите градове на срещите ни с публиката. Живот и здраве, тези срещи ще продължат и в други градове през следващите месеци. Така че,  до скоро!!!

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: