Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Съдът остави в ареста крадец от Николаево

Е-мейл Печат

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъж за грабеж на пари

Днес, 12  август 2016 г., по искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Рашо А., на 20 г., от гр. Казанлък, привлечен като обвиняеми за това, че на 6 август 2016 г. в с.Нова махала, общ.Николаево, чрез използване на сила е отнел мъжко портмоне със сумата от 125 лв. в него и документи- лична и дебитна карта и други вещи от владението на 68-годишния К.Б. - престъпление по чл.198, ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че К. Б. се прибирал с велосипеда си към с.Нова махала, общ.Николаево, когато е бил спрян от Рашо А., придружаван от малолетно лице. Рашо А. хванал колелото на пострадалия, за да не може същия да се движи и започнал да го блъска, удря и да му пребърква джобовете. Пострадалият паднал на земята и при опит да се изправи, отново бил съборен от извършителя, като в един момент се претърколил в близка нива, като обв. Рашо А. го настигнал и продължил да му пребърква джобовете. Така извършителят на деянието, отнел всички вещи, които носил със себе си пострадалия свидетел.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, оглед на местопроизшествие, събрани са писмени доказателства, назначени са експертизи и др.

Обвиняемият Рашо А. е осъждан многократно за престъпление против собствеността, включително и като непълнолетен.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък, след като Рашо А. е привлечен към наказателна отговорност  и е бил задържан за 72 часа, с определение Районен съд-Казанлък взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, тъй като извършеното престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 3  до 10 години, както и че съществува реална опасност лицето да се укрие от органите на разследването, както и да извърши друго престъпление, ако спрямо него бъде взета по – лека мярка за неотклонение.

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: