Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 12 август 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производства и са регистрирани пет. Настъпило е едно тежко пътнотранспортно произшестви със загинал човек.

Бързи полицейски производства

На 12 август, в гр. Стара Загора, на бул. ,,Цар Симеон Велики", до кръстовището с ул.,,Княз Александър Батенберг, от служители на Второ РУ - Стара Загора е спрян за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от И.П. на 34 г., от гр. Стара Загора.  При тестване за употреба на алкохол с техническо средство е отчетено наличие на алкохол в издишания от водача въздух - 2,76 промила. По случая е образувано бързо производство.

На 11 август в Участък – Мъглиж при РУ - Казанлък се е явило непълнолетно момче от с. Ягода, общ.Мъглиж, и е  заявило, че за времето от 00.30ч. до 07.00ч. на 11 август  неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец в дома му и е извършил кражба на мобилен телефон. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е  установено, че извършител на деянието е Ф.И. на 18 г. от с .Ягода. Същият  е задържан за срок от 24 часа в РУ - Казанлък По случая е образувано бързо производство.

По-характерни престъпления

На 12 август  във  Второ  РУ – Стара Загора се е явила 28-годишна жена от гр.Стара Загора и е заявила, че на 11 август, около 22:00 ч., на ул. "Кармен" в гр. Стара Загора  неизвестно лице, след като е използвало сила, е отнело от нея сумата от 1530 лева, лични документи и дебитна карта. Образувано е досъдебно производство.

На 11 август в РУ- Казанлък се е явила 23-годишна жена от с. Енина, общ. Казанлък и заявила, че за времето от 07.30 ч. до 10.30 ч. на 11 август пред,  хранителен магазин, намиращ се на бул."Никола Петков" в гр.Казанлък, неизвестен извършител е извършил кражба на мобилен телефон. Образувано е досъдебно производство.

На 11 август в Първо РУ- Стара Загора се е явил 40 годишен мъж от гр. Стара Загора, и е заявил, че на 10 август, около 23.00 ч., пред ресторант, намиращ се на ул."Димитър Наумов " в гр. Стара Загора му е  нанесен побой от няколко лица. В следствие на побоя потърпевшият  получава счупване на долен десен крайник. Образувано е досъдебно производство.

На 11 август в РУ- Чирпан се е явил 27 годишен мъж от гр. Чирпан, който заявил, че при извършвана от него продажба на скъп мобилен телефон апарат на 07 август 2016 г. се е срещнал с непознато лице в гр. Чирпан. Непознатият купил телефона, като заплатил с банкнота от 500 евро. Потърпевшият приел банкнотата, но на 11 август установил, че тя е неистинска и че е измамен. По случая е образувано досъдебно производство.

На 11 август в РУ - Казанлък е получен сигнал от 34 годишна жена  от с. Дунавци,общ. Казанлък, че за времето от 16.30 ч. на 10 август до 07.00 ч. на 11 август неизвестен извършител е отнел собствения ? л.а. "Фиат Пунто", който е бил паркиран пред дома ?. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия автомобилът е открит в с. Габарево, общ. Павел Баня. Няма установени липси. Образувано е досъдебно производство.

Пътнотранспортни произшествия

На 11 август, около 21:33 ч,. по четвъртокласен път от с. Петрово за с. Бъдеще се е движил л.а "Фолксваген  Голф", управляван от П. В. на 71 г., от гр. Стара Загора. На 1100 м. преди разклона с път І-5, поради неизяснени причини, водачът губи контрол над управляваното МПС и блъска намиращите се на пътното платно лица - непълнолетно момче и 42 годишен мъж от с. Памукчии, обл. Стара Загора, които отстранявали повреда на мотопед. Двамата се намирали пред л.а. "Пежо", който е бил паркиран в близост и е осветявал с фаровете си и в който се е намирало 18 годишно момиче от гр. Стара Загора. В следствие на удара на място загива 42 годишния мъж, а непълнолетното момче е получило мозъчен отток. Настанено е за наблюдения в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Момичето е получило мозъчно сътресение, като също е настанено за наблюдение в УМБАЛ - Стара Загора, без опасност за живота. Водачът  на л.а „Фолксваген“ е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, което е отчело -  1.09 промила.  Задържан е за срок до 24 часа във Второ РУ – Стара Загора. Образувано е досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: