Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 3 август 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, е образувано едно бързо производство, разкрити са две  престъпления и са регистрирани две престъпления. Настъпило е едно  пътно-транспортно произшествие.

Бързи полицейски производства

На 02 август във Второ РУ- Ст. Загора е започнато бързо производство  срещу Х.М., на 29г. от гр. Ст. Загора, за това, че на същата дата около 12.50 ч. в с. Пряпорец, общ. Ст. Загора управлява л.а. Крайслер "Леон" след употреба на наркотични вещества, тестван с техническо средство "Дръг Тест ". Мъжът не притежава СУМПС, а автомобила е спрян от движение. Същият е задържан за срок до 24 ч. във Второ РУ- Ст. Загора.

Разкрити престъпления

На 02 август в РУ- Казанлък на тел. 112 е получен сигнал от кмета на с. Едрево, общ. Николаево за възникнал побой на центъра на с. Едрево. На място се е  установило, че А.А, на 35г. от с. Едрево, общ. Николаево и К.Г., на 18г. от с. Едрево, общ. Николаево са нанесли  няколко  удара с крака на 44 годишна жена от с. Едрево, общ. Николаево. В следствие на ударите потърпевшата е получила  спукване на левия  бъбрек. Същата е откарана от екип на ЦСМП гр. Гурково в МБАЛ - Казанлък, като в последствие е транспортирана до УМБАЛ - Стара Загора. Двамата мъже са задържани в РУ- Казанлък за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 02 август около 23.40 ч. в гр.Казанлък на бул.”Никола Петков” на  кръстовището  с ул.''Козлодуй'' екип при РУ- Казанлък, спира за проверка движещ се  в посока север л.а „БМВ“ управляван от  М.Б., на 23г. от гр.Казанлък. Същият  е тестван с еднократен полеви нарко-тест „Drug Check”, който е  отчел положителна проба за наркотично вещество. На М.Б., е съставен акт за установяване на административно нарушение, издаден му е  талон за мед.изследване и му е взета кръв за анализ. Задържан е в РУ- Казанлък за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По- характерни престъпления

На 02 август във Второ РУ - Ст. Загора се явила 23-годишната П.В., от гр.Ст. Загора и е заявила,че на 01 август  около 20.40 ч. в супермаркет «Жабките», находящ се на ул. «Августа Траяна» неизвестен извършител е отнел мобилния й телефон марка «I Phone 5». Образувано е досъдебно производство.

На 02 август в 09.03 ч. в РУ- Раднево е получено съобщение за извършена на 01/02 август в с. Ковачево,общ. Раднево кражба на акумулаторна батерия от лек автомобил "Фолксваген" на стойност 200 лв. По случая  е образувано досъдебно производство.

Пожар

Във връзка с възникнал на 31.07.2016г. пожар в землището на с. Главан, общ. Гълъбово, в резултат на който са изгорели 1093 дка треви, храсти и ниска растителност, североизточно от селото, са проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ- Гълъбово, в резултат на които е  установено, че 38-годишният Ж.А. от с.Тянево, общ. Симеоновград на 31юли е извършвал обработка с трактор и прикачен към него инвентар "Шредер" на пасище, находящо се в землището на с. Главан, общ. Гълъбово, като в следствие на съприкосновение на обработващия инвентар с каменистата местност е възникнал пожара. Ж.А., се е опитал да загаси възникналия пожар с подръчни средства, но не е успял и същия се е разпрострял на значителна територия. Същият е задържан за срок до 24 ч. в РУ- Гълъбово. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава

Пътно-транспортни произшествия

На 02 август около 22.40 ч. по ПП I 5 в посока „север” се е движил л.а. „Рено ” управляван от С.П., на 23г. от с. Сърнево, общ. Раднево. На км.217, на около 4 км. преди разклона за с. Ягода, обш. Мъглиж, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила, излиза в ляво от пътя по посока на движението си, блъска се в металната мантинела и се преобръща по таван на пътното платно. В резултат на ПТП водачът получава фрактура на лява ключица и комоцио. Оставен  е за наблюдение в ''ХО'' на МБАЛ гр.Казанлък, без опасност за живота. 17-годишна пътничката, която се е возила на предна дясна седалка получава фрактура на лява мишница и охлузни рани по главата. Прегледана във ФСМП -  Казанлък и освободена - без опасност за живота. 20-годишен пътникът, който се е возил на задната седалка е получил контузни рани по тялото. Прегледан  във ФСМП -  Казанлък и освободен, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство ''Алкотест дрегер'', който  е отчел отрицателна проба. По случая  е образувано досъдебно производство.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: