Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 2 август 2016 г.

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора, са образувани две бързи производства, разкрити са две престъпления и са регистрирани четири престъпления. Настъпило е едно пътнотранспортно произшествие.

Бързи полицейски производства

На 01 август  в РУ – Раднево е образувано бързо производство срещу 26-годишният Р.М. от с. Ковачево, за това, че на същата дата, на път ІІ 57, в общ. Раднево, управлява л.а. "Мерцедес", след употреба на наркотично вещество, установено с  техн.средство "Drugcheeck". На лицето е съставен акт за установяване на административно нарушение и е задържан за срок до 24 часа в РУ-Раднево .

На 01август  в сектор "Пътна Полиция" - ОДМВР  Ст. Загора, е образувано бързо производство срещу Г.Г, на 42г., за това ,че на 30 юли около 16.10 ч. в с.Старозагорски минерални бани, до автогара в посока изток е управлявал л.а. "Мерцедес", без да притежава СУМПС в едногодишния срок  от наказанието му по административен ред. Работата по случая продължава.

Разкрити престъпления

На 01 август  в РУ- Чирпан е получен сигнал за извършена на 26 юли  в село Гита, общ. Чирпан, кражба на мъжка кожена чанта с лични документи и сумата от 300 лв. от лек автомобил "Рено Меган Сценик". От проведените незабавни оперативно - издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е  20-годишната П.А., от с. Гита. По случая е заведена преписка по описа на РУ- Чирпан.

На 01 август, при извършени  процесуално-следствени действия „Претърсване и изземване” в дома на 86-годишният П.Т. от с. Енина са открити и иззети боен пистолет "Макаров",  самоделен пистолет с две цеви,  пълнител за пистолет "Макаров", както и множество боеприпаси за ловно и бойно оръжие. По случая е образувано досъдебно производство. П.Т., е задържан за срок до 24 часа в РУ- Казанлък.

По- характерни престъпления

На 01 август  в ОДМВР Ст. Загора е получено съобщение от 56-годишен мъж  от гр.Ст. Загора за извършена домова кражба от апартамент в гр. Ст.Загора. След извършеният на място оглед е установено, че на  същата дата, през незатворен прозорец на сервизно помещение (баня), неизвестен извършител е проникнал в жилището и е извършил кражба на сумата от 170 лв., 10 евро и златни накити. По случая е образувано  е досъдебно производство.

На 01 август  в РУ - Казанлък е получено съобщение от 53-годишен мъж от гр. Ст. Загора, че за времето от 16.00ч. на 31 юли до 07.00ч. на 01август в землището на с. Средногорово, общ. Казанлък от малинови насаждения негова собственост, неизвестен извършител е извършил кражба на 3бр. бензинови помпи на обща стойност 5000лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 01 август  в РУ- Гълъбово е получено съобщение от 19-годишен мъж от с.Пясъчево, общ.Симеоновград, който е заявил, че на 25 юли около 14.00 ч. неизвестен извършител е извършил кражба на мобилния му телефон "Huawei Honor " на стойност 500 лева от пейка пред жилищен блок в гр.Гълъбово. По случая е започнато досъдебно производство.

На 01 август  във Второ РУ- Ст. Загора е получено съобщение за извършена кражба за времето от 20 ч. на 31юли до 09 ч. на 01 август на 2 бр. гуми "Мишелин" ведно с джантите от л.а. "Мазда", паркиран в междублоково пространство на ул."Цар Иван Асен"  в гр. Ст.Загора. По случая е образувано досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия

На 01 август  около 11.15ч. по ПП-I посока запад се е движил л.а. "Фиат " управляван от 48 годишната К.А.,  от гр.Русе. На около 5 км преди гр. Мъглиж поради движение с несъобразена скорост на прав участък, губи контрол над автомобила излиза в дясно от пътя, в посока на движението си и се преобръща в крайпътна нива, в резултат на което возещата се на  предна дясна седалка, Ц.А, на 80 г. от гр.Русе, е получила фрактура на дясна раменна става и фрактура на втори и четвърти шиен прешлен. Откарана във ФСМП - Казанлък, където е обслужена и освободена без опастност за живота. К.А., е тествана за алкохол с техническо средство "Алкотест" дрегер  който е отчел 0.00 промила.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: