Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 29 юли 2016

Е-мейл Печат

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора са започнати четири бързи производства, разкрито е едно и е регистрирано едно престъпление.Настъпи ли са са четири пътнотранспортни произшествия.

Бързи производства

На 29 юли  в 02.10 ч в гр. Стара Загора по ул. ''Августа Траяна'' в посока запад-изток се е движел лек автомобил  Форд Ка управляван от 28-годишната Н.С. от гр. Раднево. На кръстовището с  ул. ''Отец Паисий'' автомобилът е спрян за проверка от екип на Второ РУ - Ст. Загора. Водачката е тествана за употреба на алкохол с  техническо средство ''Алкотест Дрегер '', който отчел стойност 1,28 на хиляда. На Н.С, е съставен акт за установяване на административно нарушение, издаден и е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за анализ. По случая e образувано бързо производство.  Н.С. е задържана за срок до 24 часа във Второ РУ - Ст. Загора.

На 28юли  е започнато бързо производство по описа на РУ-Казанлък срещу  Е.И., на 38г. от с.Бузовград, общ. Казанлък, затова, че на същата дата, в 23.00ч., в с Бузовград, общ. Казанлък, в посока изток- запад,  е управлявал личният си л.а. " Хонда "  в едногодишния срок от наказанието му по  административен ред с влязло в сила постановление, за управление на МПС без да притежава свидетелство за управление на моторно превозно средство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ - Казанлък.

На 29 юли  е образувано бързо производство срещу Й.Ж., на 52г.от  гр.Стара Загора, за това , че на същата дата в гр. Стара Загора по бул. Цар Симеон Велики в посока запад , управлява л.а  Мерцедес без да е правоспособен. Същият е с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство и с влязло в сила НП.

На 29 юли  е образувано бързо производство срещу С.С, на39г. от  гр.Стара Загора, за това ,че на 28 юли в гр. Стара Загора, управлява л.а  Ауди без да е правоспособен,  същият е с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство и с влязло в сила НП.

Разкрити престъпления

На 27юли  при извършване на ПСД “Претърсване и изземване” от служители на  Второ РУ - Ст. Загора в къща в с.Пряпорец, общ.Стара Загора, обитавана от С.С на 27г. и и М.Д, на 33г. е открито количество от около 85гр. суха тревиста маса, която при тестване с полеви наркотест реагира на марихуана. В къщата е установено и лицето Х.М,на 29г. от  гр.Стара Загора. Тримата са задържани в във Второ РУ - Ст. Загора за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

По- характерни престъпления

На 28 юли в ОДМВР- Стара Загора е получен сигнал от служител на звено "Общинска Охрана'' към община Стара Загора, че неизвестен извършител за времето от 02.30 ч. до 06.00 ч. на същата дата е счупил стъклопакет на витрина на автомат за напитки и стъкло на контролен панел за избор на напитки на кафе-автомат, разположени в парк "Казански''. Липси не са установени. Образувано е досъдебно производство.

Пътнотранспортни произшествия

На 28 юли  около 07.30 ч в гр. Стара Загора по бул. "Никола Петков" в посока изток-запад се е движел л.а. "БМВ" управляван от К.Б., на 21г. от гр. Стара Загора. Срещу хипермаркет "Карфур", поради движение с несъобразена скорост, водачът изгубва контрол над автомобила и се ударя странично в метален стълб от уличното осветление, вдясно по посоката си на движение, след което се удря в предпазна метална ограда северно от пътното платното. При настъпилото пътнотранспортно произшествие на място е починал водачът К.Б. Возещата се на предна дясна седалка В.М, на 19г. от гр. Стара Загора е получила охлузни рани. Прегледана е на място от екип на ЦСМП - Стара Загора и освободена, без опасност за живота. Образувано е досъдебно производство.

На 28юли  в гр.Ст.Загора, около 07.45 ч. по бул.»Славянски» посока- изток, се е  движел л. а. Опел Астра управляван от  Г.Г.,  на 31г.  от гр. Ст.Загора. На кръстовището с ул.Ангел Кънчев, извършва маневра "завой на ляво", като отнема предимство на насрещно движещият се по бул.»Славянски», в посока изток-запад, л. а. Фиат управляван от 74-годишна жена от гр.Ст.Загора и го блъска в предна лява част. Вследствие на удара водачката на л.а. «Фиат» е получила болки в областта на врата. Същата е обслужена амбулаторно в ЦСМП гр.Ст.Загора и освободена, без опасност за живота. Двамата водачи са изпробвани  за алкохол, като са отчетени отрицателни проби.

На  28юли  около 13.20 ч. в гр. Стара Загора, по ул. "Цар Калоян", в посока изток-запад, се движел л.а. марка "Пежо-307" управляван от Д.Н, на 37г. от гр. Стара Загора със СУМПС с изтекла валидност. На кръстовището с ул. "Майор Т. Кавалджиев" водачът не спрял на пътен знак "Б-2" и причинил пътнотранспортно произшествие с движещия се по път с предимство, в посока юг-север, л.а."Дачия Дъстър" управляван от С.Г., на 21г. от гр. Стара Загора. След удара автомобилът "Пежо" продължил движението си и се ударил в строително скеле на северозападния ъгъл на кръстовището. Водачът Д.Н., е откаран в ЦСМП - Стара Загора, където е обслужен и освободен с натъртвания по тялото, без опасност за живота. Причинени са значителни имуществени вреди по двете МПС и по строителното скеле. Двамата водачи са тествани за употреба на алкохол с техническо средство - отчетен е нулев резултат и за двамата. Образувано е досъдебно производство.

На 28 юли около 13.00ч. по автомагистрала "Марица", 10км, в посока гр. Хасково се е движил л.а., марка "Рено Клио " управляван от 21-годишната Д.И. от гр. Варна. Поради несъобразена скорост застига движещия се пред нея л.а."Ситроен С3" управляван от 47-годишен мъж от гр. Пловдив и го удря. Вследствие на удара л.а."Рено Клио" напуска пътното платно в ляво като се блъска в средна разделителна мантинела. Водачите са изпробвани с техническо средство " Алкотест " който е  отчел 0,00 промила на хиляда и на двамата водачи. Леко пострадала е 36-годишна жена, пътувала на предна дясна седалка в л.а. „Рено Клио”, която е откарана в МБАЛ- Хасково за допълнителни изследвания без опасност за живота.

 

 

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: