Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Криминална хроника - 22 юни 2016

Е-мейл Печат

Бързи полицейски производства

На 21 юни, около 02,20ч., на ул.”Одринска епопея” в гр.Стара Загора, екип на Второ РУ – Стара Загора е спрял за проверка мотоциклет „Хонда”, управляван от 31-годишния М.Ц. от гр.Стара Загора. При тестване на водача с техническо средство за употреба на алкохол, същото е отчело 1,52 промила. На М.Ц. е издаден талон за медицинско изследване и е задържан да срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство.

На 21 юни, около 07,10ч., на ул.”Промишлена” в гр.Стара Загора, екип на сектор „Пътна полиция” – Стара Загора е спрял за проверка л.а.”Опел Аскона”, управляван от 63-годишния М.М. от с.Загоре. При тестване на водача с техническо средство за употреба на алкохол, същото е отчело 1,37 промила. На М.М. е издаден талон за медицинско изследване и му е взета кръвна проба за анализ. Образувано е незабавно полицейско производство.

На 21 юни, около 10,45ч., на ул.”Генерал Столетов” в гр.Павел баня, екип на Участък – Павел баня е спрял за проверка л.а.”Нисан Примера”, управляван от 56-годишния К.Д. от с.Долно Сахране. При тестване на водача с техническо средство за употреба на алкохол, същото е отчело 1,64 промила. На К.Д. е взета кръвна проба за анализ. Задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство.

Разкрити престъпления

На 18 юни в РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който на същата дата унищожил стъклопакет на входна врата към задния двор на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” в гр.Казанлък. От проведените оперативно – издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е 21-годишния Б.П. от гр.Казанлък.

В Бюлетин №170 от 18.06.2016г. на ОДМВР – Стара Загора е отразено противозаконно отнемане на л.а.”Рено Еспейс” от с.Хрищени, който впоследствие е намерен от собственика изгорял напълно в тревиста местност. От проведените от служители на Първо РУ – Стара Загора оперативно – издирвателни мероприятия е установен извършителя на деянието – 16-годишен младеж от същото село. Извършителят е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

По-характерни престъпления

На 21 юни в Първо РУ – Стара Загора се е явила 83-годишна старозагорка, която съобщила за извършена от дома ?, намиращ се на бул.”Цар Симеон Велики”, кражба. Около 12,30ч. на същата дата непознато за нея лице се представило за служител на „В и К” и под предлог, че ще сменя наличния водомер с нов, извършило кражба на сумата от 380лв. Образувано е досъдебно производство.

На 21 юни в 05,30ч. в РУ – Казанлък е получено съобщение за кражба на лавандулов цвят от лавандулово насаждение, намиращо се в местността „Пашова поляна” в землището на гр. Шипка. На място е установено, че неизвестен извършител, след като използвал техническо средство и МПС, отрязал и отнел около 1000кг. лавандулов цвят. Образувано е досъдебно производство.

На 21 юни в 11,40ч. в РУ – Раднево е получен сигнал за извършена измама на 84-годишна жена от гр.Раднево. При посещение в дома на жената е установено, че същата е била въведена в заблуждение, че дъщеря ? си е счупила крака и се нуждае от спешна операция, която трябва да се заплати. Възрастната жена предала сумата от 2000лв. на непознато за нея лице. Образувано е досъдебно производство.

Пътно-транспортни произшествия

На 21 юни, около 08,20ч., по бул.”23-ти пехотен шипченски полк” в гр.Казанлък, се е движил л.а.”Опел Корса”, управляван от 70-годишния В.У. от същия град. На кръстовището с асфалтов път за магазин „Кауфланд”, предприел маневра „завой на ляво”, не пропуснал и блъснал мотопед „Рон”, управляван от 26-годишна жена от гр.Казанлък. В следствие на удара жената е получила натъртване на таза и охлузни рани по коленете и глезените. Същата е откарана във ФСМП – Казанлък, обслужена амбулаторно и освободена, без опасност за живота. Водачите са тествани с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила и за двамата.

На 21 юни, около 13,20ч., по ул.”Йордан Статилов” в гр.Казанлък, се е движил л.а.”Шкода Фабия”, управляван от 25-годишния П.М. от същия град. Източно от хотел „Казанлък”, поради движение с несъобразена скорост, не могъл да спре и блъснал пресичащата пътното платно 58-годишна пешеходка. Жената е откарана във ФСМП – Казанлък, обслужена амбулаторно и освободена, без опасност за живота. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на алкохол, което е отчело 0,00 промила.

На 21 юни, около 16,10ч., по АМ „Тракия”, се е движила товарна композиция, състояща се от влекач и полуремарке, управлявана от 48-годишния Е.И. от гр.Пловдив. На км.217+200, поради неизяснени към момента обстоятелства, товарната композиция напуска пътното платно и се обръща на дясната си страна, извън платното за движение. В резултат на удара е пострадал водачът, който е откаран и настанен за лечение в УМБАЛ – Стара Загора със счупен нос и травма на дясна ръка, без опасност за живота.

Пресцентър на ОДМВР - Стара Загора
 

www.jazzfestkz.eu

Времето

Работа:


Времето

БанерСлушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: