Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Корейски хит запали казанлъчани по зумбата

Е-мейл Печат

Хитът на корейският рапър PSY - Gagnam Syle стана любим танц за участниците в школата по зумба към НЧ "Възродена Искра" с ръководител  Гергана Начева. В Youtube  вече е качен клип сниман от казанлъшка медия, на който децата от школата показват усвояването на този нов за света танц.

 

 

Песента "Ganam Style" рапърът записва след шестгодишно отсъствие от сцената. Премиерата беше през месец май 2012 г. От 3-ти юни тя заема първо място в Billboard Korea Top 100. Там тя държи челна позиция 10 седмици. Благодарение на списание Billboard, PSY (Park Jae Sang), чието истинско име е Пак Че Санг стана популярен в целия свят. Манията по танца на сеулския "Бевърли Хилс" - Гагнам завладя млади и стари. Първо по музиката на песента се увлякоха голяма част от корейските поп-звезди с някои от тях Psy, записа "Ganam Style" в дуетно изпълнение. Огромен успех има клипът му с песента, записан в дует със солистката на момичешката банда 4MINUTE - HYU NA (Хю На). Успехът на песента Гагнам Стайл, накара олимпийският комитет на Корея да избере рапърът за изпълнител на химна на техните спортисти за олимпиадата в Лондон. Редица световноизвестни изпълнители също са заразени от Гагнам Стайл.

Радио Севтополис направи премиера за България на песента още на 3 юни 2012 г. Прогнозите на екипа на радиото се сбъднаха и Гагнам Стайл стана световен хит след около 3 месеца.

НЧ „Възродена искра – 2000” организира демонстрации на Зумба  за деца на 7, 14 и 28 ноември от 17:00 часа  в салона на читалището.

Родители и деца ще могат да видят Зумба томик най-завладяващата денс-фитнес програма за деца от 5 до 14 години. Лесни и логични движения и танци, които развиват детското въображение и двигателна култура по незабравим начин. Зумба томик ще бъде представена от лицензираният инструктор Гергана Начева и 12 деца, които забавлявайки се научават детайлите на танца.

Димир Говедаров

По материали на сайта K-pop, Billboard Korea, сайт на НЧ "Възродена Искра-2000"

Снимки: Фейсбук, НЧ "Възродена Искра-2000"

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: