Радио Севтополис - radiosevtopolis.com

Стартира конкурсът „Европейска награда за млади фермери” 2014 г.

Е-мейл Печат

За втора поредна година в Европейския парламент се организира конкурс за млади фермери „Европейска награда за млади фермери”. Целта на наградата е да се фокусира вниманието върху централната роля на младите земеделски производители в селските райони, да направи по-видими иновативните подходи, които те предприемат за развитието на селското стопанство. Конкурсът e иницииран от „посланиците“ на младите фермери от страните, победители в първото издание на конкурса – Португалия, Испания, България и Австрия. Това са евродепутатите от Групата на ЕНП Нуно Мело, Мария Аусилиадора Кореа Самора, Мария Габриел и Елизабет Кьостингер.
Право на участие имат всички европейски фермери под 40-годишна възраст. Печелившият проект от всяка страна-членка ще се състезава с конкурентите си на европейско ниво. Основните критерии за оценка на реализираните проекти са използването на ноу-хау, нови методи и нови форми на технологиите в даден сектор или регион, прехвърляне и поддържане на иновативни методи в селското стопанство. Регламентът предвижда три награди – за най-добър проект, най-устойчив проект и най-иновативен проект. Те ще бъдат връчени на официална церемония в рамките на Европейския конгрес на младите фермери в ЕП на 29 януари 2014 г.
На национално равнище евродепутатът Мария Габриел в партньорство с Националната асоциация на младите фермери в България /НАМФБ/ ще извършат селекция на подадените заявления в съответствие с критериите за допустимост, посочени в регламента на наградата. От допуснатите проекти ще бъде определен един от България, който да бъде представен на журито в ЕП за Европейската награда.
Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят заявление за участие, състоящо се от следните документи: името и данните за контакт на младия фермер, подаващ заявлението; кратко описание на стопанството и мотивация за земеделието; представяне на проекта на младия фермер, което не трябва да надвишава 3 страници; може да бъде предоставен допълнителен материал (DVD, снимки, брошури и т.н. …)
Заявленията се подават до 20 декември на български език на и-мейл:
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Церемонията по обявяване и награждаване на победителите ще се състои през януари 2014-та година по време на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел.
Подробна информация за регламента на наградата може да намерите на официалната страница на Мария Габриел на следния линк: http://mariya-gabriel.eu/page.php?id=3230&sec_id=2&lang=bg, както и на страницата на Националната асоциация на младите фермери в България.

 

www.jazzfestkz.eu

СЛУШАЙТЕ НИ!

Времето

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:


Времето

Банер


Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от


И от тук можете да ни слушате: