www.jazzfestkz.eu

Банер

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Още статии...

На проведения от 3 до 5 май тази година VI Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето” в град Велико Търново взеха участие учениците от  СУ „Екзарх Антим І” и възпитаниците на ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра – 1860” от клавирния клас на музикалния педагог Елена Юлиянова, които и този път се представиха блестящо със своите виртуозни изпълнения и заслужено завоюваха Пет престижни награди. На конкурса състезаваха се на равни начала участници от музикални училища, музикални паралелки и школи от цялата страна. Техните изпълнения бяха оценявани от авторитетно жури, състоящо се от видни музикални изпълнители и педагози. От петте участници, с които се представи Казанлък и петимата заслужено спечелиха наградите си.

продължава>

Малките художници на Казанлък пред картините на големия Дечко Узунов.

По повод 120 годишнината от рождението на академик Дечко Узунов и представената изложба,  Ваня Запрянова проведе обучение за своите възпитаници в залите на ХГ Казанлък.

Една методика,използвана от най-големите музеи в света , стана традиция  и алтернативен начин в обучението на школа Арт линия.

Това е част от представения проект "Казанлъшки художници" на школата.

продължава>

Много награди и щастливи емоции споделиха над 140 певци, които взеха участие в VII-я Национален конкурс за забавна песен „С песен да възродим доброто“ 2019. Конкурсът се организира от НЧ „Възродена Искра – 2000“ и е под патронажа на Община Казанлък. Утвърди се трайно в културния календар на града и популярността му сред певческите школи в страната е вече голяма.

В два дена над 80 солисти в четири възрастови групи и 60 изпълнители в ансамбли се състезаваха в изключително оспорвана конкуренция и получиха заслужени аплодисменти от жури и публика! Най – голямата формация от 17 деца – „Сладурана – мини“ от Пловдив с вокален педагог Донка Гугова, които получиха второ място.

Организаторите на конкурса съвместно с Община Казанлък се бяха погрижили да има повече награди (предметна награда, диплом и медал) за талантливите пеещи деца, които бяха оценяни от авторитетно жури в състав: Хагашод Агасян – композитор, инструменталист, поет и певец. Автор на популярна и детска музика;

продължава>

Явор Мичев, авторът на сюрреалистичната фотография „Солта на морето“, която преди по-малко от месец спечели отличието „Най-добър кадър на фотограф от България“ в раздел „Любители“ от конкурса Sony World Photography Awards, идва в Казанлък. Кадърът The Salt of the Sea е част от изложбата, с която Явор Мичев се представя в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък от 14-и до 25-и март тази година.

Авторът, IT – специалист по професия, е изключително популярен със своите аерофотографии. Увлича се от изкуството на светлината още от времето, преди да започне следването си в университета в Русе, където живее и сега. Страстта да снима от високо го обзема, когато през 2007 г. лети за пръв път с мото делтапланер. Днес аерофотографията превзема изцяло свободното му време. Комбинацията от преживявания в летенето и снимането провокира у Явор Мичев творчески търсения, отваря нови хоризонти за различни авторски проекти. В аерофотографията той концентрира изцяло енергията и познанията си, при това -  с отлични резултати. 

продължава>

Изложбата „РазЛичен“ на Христо Генев очаква своята публика в залите на Художествена галерия – Казанлък в навечерието на Рождество. Експозицията се открива вечерта на 12-и декември.

„РазЛИЧЕН“ е уникален по рода си авторски проект, който се отличава с  необичаен жанров синтез: скулптура и фотография. Така художникът,  познат отдавна с филигранната си графика, пъстрата си абстрактна живопис и изненадващ до стъписване с изящното съвършенство на своите дървопластики, този път провокира публиката съвсем различно. Премиерата на „РазЛичен“ бе посрещната с огромен интерес в края на месец октомври в  Художествена галерия „Жорж Папазов“ – Ямбол.  Изборът на Рождественските празници за събитието в родния на Генев Казанлък, не е случаен. Той е личен.  Генев не е от художниците, на чиито работи ценителите могат да се радват често. Но неговите изложби се помнят дълго. Преди  сегашната „РазЛичен“, през 2007 г.  Генев показва в Казанлък  „Опит за Светене“  – един същински празник за сетивата, който оставя у неговата публика трайно съпреживяването от срещата с пъстроцветните протуберанси на неговата ярка живопис и топлото изящество на дървото в пластиките му.

Ваятелският почерк на Генев остава същият – и само негов: чистотата на линията, плъзгаща се с увлекателен преход от една форма към друга, реди фантазни образи, които насичат дъха. Но изложбата „РазЛИЧЕН“ е  нов поглед  към  вече  познатите пластични работи на автора. Неговите  „Опити за Свършенство“, сега „звучат“ различно. Те „звучат“ и  графично. „РазЛИЧЕН“ – това е графичен  взор в  тризмерното пространство, в който скулптурите се допълват с макрофотографии, чийто обект са същите тези пластики, но видени от различен „вътрешен“ ракурс. 

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666