www.jazzfestkz.eu

Банер

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Още статии...

Днес по време на редовната сесия на ОбС-Казанлък трима общински съветницаи от групата ан БСП напуснаха заседанието на старейшините. Пред тяхната партийна медия тримата обвиниха сегашното управление на ГЕРБ в обшина Казанлък че играе политически игри и местните социалисти нямат заместник предсдател. Тримата отправиха негативни послания по отношение на председателя на ОбС - Николай Златанов, без да възприемат неговите аргументи, защо левицата в Казанлък няма да получи място в Председателския съвет.

продължава>

 

Много ми е неприятно да разбера, че по време на предизборната кампания Регионалната Избирателна Комисия - Стара Загора се опитва да се меси в редакционната политика на регионални сайтове. Кандидатът за народен представител  Васил  Стефанов Самарски е подал жалба в РИК, че не му е публикувано т.нар. "Право на отговор", получено на елктронната поща на Радио Севтополис на 13.03.2017 г., съгласно изискванията на ИК. Въпреки че "Правото на отговор" беше публикувано на 14.03.2017 г на сайта на Радио Севтополис. На 14.03.2017 г. Получих втори имейл от господин Самарски с настояване и дори заплахи че ще сезира компетентните органи ( както в последствие го е направил), ако нв бъде публикувана горепосочената статия. Когато получих този мейл статията вече беше качена в сайта. На 18.03.2017 г. късно вечерта получих писмо от РИК с искане на обяснение дали въпросното "Право на отговор" е качено в сайта. Недопустимо е след като един материал веднъж е публикуван, да се оказва натиск върху екипа на радиото, за допълнителни публикации. Гарантирам че съм спазил разпоредбите на ИК и съм свършил това, което се изисква от мен. като собственик на сайта "Радио Севтополис".

продължава>

21 юли се оказа тежък ден за казанлъшката демокрация. На пресконференция кметът на община Казанлък Галина Стоянова и председателят на ОбС Николай Златанов обявиха че Арбитражният съд потвърждава решението на Окръжен съд-Стара Загора за нищожност на договора с фирма "Тракия Трейд", сключен от бившия кмет Стефан Дамянов за продажба на терена, където беше Старата болница. Няма да ви припомням историята на сключване на тази тъмна сделка, защото всички медии тиражираха начина по който е станала продажбата на имота и цялата съдебна сага от 2011 г. до сега. Това за което се замислих е как така тогавашния политически елит се е облажил, а всички ние ще трябва да му плащаме за далаверите. Още един от балоните, че Стефан Дамянов е бил успешен кмет, се спука със силен трясък. Този взрив се оказа с огромна ударна вълна, която разби тотално и без това тежкото финансово полжение на общината. Вместо получените близо 2 млн. лв. от продажбата на този имот да бъдат вложени в инфраструктура или в други полезни за Казанлък дейности, те изчезнаха безследно.

 

На въпрос за самата сделка зададен от Радио Севтополис на общинския съветник Стефан Дамянов (тогава кмет на общината), той ме препрати към бившия главен архитект по онова време. Този човек се покри като нелегален преди 9-ти септември 1944 г. Продължих да търся позициите на членовете на прословутата комисия, оглавявана от Васил Самарски, но навсякъде удрях на камък. Единствено по- словоохотлив се оказа Николай Александров, който с присъщото за него чувство за хумор спомена, че за него време (2006 -2007 г.) сделката е била перфектна, но след това, някой не си е получил обещаното и това се оказало ябълката на раздора между екскмета Стефан Дамянов и председателя на ОбС през 2006 -2007 г. Васил Самарски. В този стил бих допълнил че тази "вражда" между двамата провали политическото им бъдеще. Но това е друг въпрос.

продължава>

Гледайки новините по телевизията преди няколко дни останах възмутен от една жителка на Добрич, чийто имот е пострадал от наводнението. Пряко в ефир тя поиска оставката на кмета Детелина Николова, защото не се е погрижила за почистването на деретата. Това изказване ме провокира да се поровя в звуковия и писмен архив на Радио Севтополис. Открих записите от пресконференцията на кметовете избрани с бюлетината на ГЕРБ и техните изказвания пред Бойко Борисов на срещата им в Казанлък през февруари тази година.

Прочитайки декларацията, която беше приета тогава, си спомних за емоционалното изказване на госпожа Детелина Николова - кмет на Добрич. След внимателно прослушване ми направи впечатление, че проект за ремонтни дейности на същото това дере е бил отхвърлен от правителството по програма "Развитие на регионите". Още тогава госпожа Николова заяви: "Дано тази година да няма големи валежи, защото зоната е много опасна. Правителството не разбира, че с отказа си да финансира този проект обрича хората живущи в района". Напомням ви, че Добрич е една от общините (подобно на Казанлък), чиито проекти по тази програма бяха отхвърлени без мотиви и без никакво разглеждане.

продължава>

Президентът Росен Плевнелиев отговори на въпроси на журналисти при посещението си в Казанлък. На импровизиран брифинг държавния глава направи оценка на политическата ситуация в страната след евровота и коментира изказванията на лидерите на БСП и ДПС за необходимостта от предсрочни парламентарни избори, бъдещ служебен кабинет и задължителното гласуване.

"Рано е да се раздават постове, но въпреки това нека да съм категоричен, че всеки от нас, както министър-председателят, президентът, политиците е необходимо да говорят, защото обществото чака от тях обяснения. Искам да гарантирам на българският народ, че се отнасям много отговорно към своите ангажименти в политическата криза в която се намираме, имам добра комуникация с лидерите на парламентарно представените политически сили, проведох разговори и с Борисов, и с Местан, и със Станишев, продължавам да имама добър диалог с всеки един от тях.

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666