www.jazzfestkz.eu

Банер

US TOP 20

Музикалната класация

в ефира на Радио Севтополис

събота и неделя от 16:00
вторник от 17:00

Работа:

tunein.com

Слушайте ни и през web:

http://tunein.com/

за вашето мобилно устройство, като изтеглите tunein от

radioexpert.net

И от тук можете да ни слушате:

Още статии...

Във връзка с подготовката и провеждането на предстоящите избори за Европейски парламент днес в Зала 2 на Областна администрация се проведоха консултации за определяне на състава на Районната избирателна комисия-Стара Загора. Консултациите бяха ръководени от областния управител Гергана Микова. В тях участваха представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 44-ото Народно събрание и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент от Република България. На консултациите присъстваха и тримата зам. областни управители – Петя Чакърова, Димитър Драчев и Красимир Червилов.

За председател на РИК с пълно единодушие беше избрана Теодора Крумова. Тя бе предложена от представителя на ГЕРБ Пламен Йорданов. За зам.-председатели бяха избрани Мартина Кулева от партия „Воля“ и Десислава Кънева“ от Коалиция „Обединени патриоти“. 

продължава>

В навечерието на Националния празник Община Стара Загора започва нова инициатива за популяризиране на културно-историческото наследство на града и региона.

На 13 спирки на автобусния транспорт вече са поставени двустранни винили, които представят снимки на артефакти от фонда на Регионалния исторически музей.

„Това е прекрасна инициатива на Община Стара Загора  и Регионалния исторически музей. Стара Загора е град на 8 хиляди години и можем да се гордеем с културно-историческото си наследство. Започваме с Новокаменната епоха. На винилите са представени различни керамични съдове, има и уникален, един от най-ранните, календар намерен в Азмашката селищна могила, който представлява 365 малки тъмни и светли квадратчета“, разказа Петър Калчев, директор на Регионалния исторически музей.  След това ще бъдат представени артефакти от Каменно-медната епоха, после от Бронзовата, епохата на траките, завладяването от римляните и Средновековието. „Ще стигнем и до Българското Възраждане“, обеща Калчев. Ако инициативата продължи, има идея да бъдат показани и художниците на Стара Загора. 

продължава>

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора - 0800 157 37, от 25 до 28 февруари, са отчетени малко над 150 сигнала. Граждани са информирали за около 40 неправилно паркирани МПС в града, няколко сигнала са постъпили и за паркиране на частни автомобили на таксиметрови стоянки. След проверка по сигнал, бус и автомобил са включени в процедура по доброволно/принудително премахване от междублокови пространства. Констативен протокол е съставен на шофьор на камион за замърсяване на пътното платно с кал около блок №2 на бул. „Св. Отец Паисий“. По сигнал е извършена проверка за множество паркирани автомобили върху пешеходната зона между сградите на НОИ и ПГСАГ „Лубор Байер“. Нарушителите са санкционирани.

За струпване на отпадъци е сигнализирано по околовръстната дъга до село Хрищени. Снимков материал и докладна записка са съставени след счупване на стъклена част от оградата на моста над Античния форум „Августа Траяна“. Мерки са взети и за установяване на нарушители, замърсяващи пространството по пътя за Млечна кухня.

продължава>

По времето на изискан ревю-коктейл тази вечер, дизайнерът Надежда Маринова от Marino Melotti Atelier ще покаже своята луксозна колекция ILLYUMESTIZH 2019 с абитуриентски модели. Феерията от красиви роклите ще бъде представена тази вечер в Бест Бутик Хотел, от 19:00 часа, а модели на дефилето ще бъдат млади момичета, абитуриентки от Стара Загора и областта. Има специална изненада, приготвена от дизайнера, която ще бъде съобщена по време на събитието тази вечер. Входът за събитието е свободен.

Гала вечерта се организира под егидата на Мисис Бургас 2017 и Мисис България Трансконтинентал 2017 Надя Недялкова заедно със Сдружение "Самаряни" и е в подкрепа на каузите "Любовта не бива да боли" и "Детството не бива да боли".

Партньори на инициативата са "Мидалидаре Естейтс", Магазини за сребърни бижута "Selina" и "Khealth, Healthy Life is always trend", които ще предоставят подаръчни ваучери в подкрепа на каузите.

продължава>

Областният управител Гергана Микова участва днес в пресконференция по повод инцидента със сбиването на роми в центъра на Казанлък на 17 септември. Пресконференцията бе по инициатива на кмета на Казанлък Галина Стоянова и в нея участваха още директорът на ОД МВР старши комисар Георги Хаджиев, комисар Илиян Илиев, началник сектор „Охранителна полиция“, началникът на РПУ-Казанлък главен инспектор Стойчо Крачолов, председателят на Общинския съвет в Казанлък Николай Златанов.

В началото г-жа Стоянова изнесе информация за броя на съставените от началото на тази година досега актове на нарушители на общинските наредби. Тя заяви, че общинското ръководство категорично не бяга от отговорност и съдейства по всички възможни начини на органите на реда за опазване на реда и спокойствието на гражданите. 

продължава>

musicgoal.com

Radio online

Използвайте и Winamp

Тъй като слушането през флаш плеъра води до рестартиране на браузъра след време ви предлагаме да си изтеглите WinAmp 5666 програма, с която да не правите тази операция често: winamp5666